Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Borgward Isabella: Μετενσάρκωση…

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Borgward Isabella: Μετενσάρκωση…

ΝΕΑ

Borgward Isabella: Μετενσάρκωση…

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την Borgward, το concept Isabella είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του εντυπωσιακού κλασσικού μοντέλου, που διαθέτει τώρα ένα επαναστατικό εσωτερικό, ένα κομψό αμάξωμα, αλλά συνάμα και γενναιόδωρες διαστάσεις που τραβούν το μάτι…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ως ενσάρκωση της θρυλικής Isabella της δεκαετίας του 1950, το πρωτότυπο ενσαρκώνει τη μελλοντική εστίαση της Borgward, όσον αφορά την τεχνολογία σχεδιασμού και κίνησης. Σε χαρτί, το Isabella Concept είναι ένα τετράθυρο coupe με τέσσερα καθίσματα, ακολουθώντας την αρχή σχεδιασμού της εταιρείας “Impression of Flow” – η οποία θα εφαρμοστεί σε όλα τα οχήματα στο μέλλον.

Το προσεκτικά συντονισμένο σχήμα του σώματος με τις ομαλές μεταβάσεις του δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία μεταξύ στρογγυλών οργανικών σχημάτων και συγκεκριμένων γραμμών. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε στιλιστικές συνέργειες μεταξύ ομορφιάς και τεχνολογίας“, δήλωσε ο Borgward σχεδιαστικός διευθυντής, Anders Warming.

Advertisement
Advertisement

Borgward-isabella-concept-tsiro-640

Το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη, έχει μήκος 5,00 m, 1,4 m ύψος και 1,9 m πλάτος. Διαθέτει επίσης τρισδιάστατα στοιχεία σχεδίασης, που συνδέονται με λειτουργικά στοιχεία όπως οι εισαγωγές αέρα και τα αεροδυναμικά εξαρτήματα. “Η αεροδυναμική αριστεία και η αποτελεσματικότητα, διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε αυτό το όχημα και καθορίζουν το σχήμα του“, πρόσθεσε ο Warming. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι γύρω από τον αμάξωμα ο αέρας ρέει με έναν τέλειο τρόπο”, πρόσθεσε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Στουτγάρδη σχεδιάζει να εισέλθει στη γερμανική αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι πρώτες μονάδες της Borgward BX7 TS Limited Edition αναμένεται να φτάσουν στους πελάτες το τέταρτο τρίμηνο. Το BX7, καθώς και τα BX5 και BX6 θα εισαχθούν στην Ευρώπη, με κινητήρες βενζίνης.