Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Στοχεύοντας τα 500.000 υβριδικά μοντέλα

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Στοχεύοντας τα 500.000 υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

BMW: Στοχεύοντας τα 500.000 υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

H BMW θέτει νέους στόχους σε ότι αφορά τα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλα της, ηλεκτροκίνητα ή plug-in hybrid, καθώς ελπίζει ότι μέσα στο 2019 οι συνολικές πωλήσεις τους θα έχουν φτάσει τις 500.000 κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της βαυαρικής φίρμας Χάραλντ Κρούγκερ, τόνισε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της θα διπλασιαστούν μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς, φτάνοντας τον μαγικό αριθμό των 500.000 αυτοκινήτων. Μόλις για το 2018, οι παραδόσεις των υβριδικών μοντέλων θα αυξηθούν σε διπλάσιο ποσοστό, κάτι που αναμένεται να συμβεί εύκολα.

BMW i3s

Ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν η BMW ανακοίνωσε τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας ότι μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει συνολικά 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα με αυτονομία μέχρι και 700 km, οι τάσεις και το ενδιαφέρον του κοινού έχει αλλάξει προς το θετικό. Επίσης, ο Γερμανός κατασκευαστής μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήδη για το 2017 έχει πουλήσει 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα, εκμεταλλευόμενη το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης, αλλά των ΗΠΑ, ιδίως για το νέο i3 και τη Σειρά 2 Active Tourer plug-in hybrid.

Advertisement

Ο Κρούγκερ δήλωσε επίσης ότι η BMW θα εξακολουθεί να κατασκευάζει και να πωλεί αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ αντίθετα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VW, Ματίας Μίλλερ, απέρριψε την ιδέα της κατάργησης των φορολογικών επιδοτήσεων για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Advertisement