Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M2 CSR: Πύραυλος στο κορμί της

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M2 CSR: Πύραυλος στο κορμί της

ΝΕΑ

BMW M2 CSR: Πύραυλος στο κορμί της

ΝΕΑ

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Lightweight Performance άλλο που δεν ήθελε, να βάλει κάτω την M2 της BMW, και να την μετατρέψει κυριολεκτικά σε ένα πυροβόλο όπλο με τα λατινικά M2 CSR, (Carbon Sport Race). Το έχει η μοίρα της, να τραβά σαν μαγνήτης τις μετατροπές.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εννοείται πως όλα τα λεφτά αποτελεί ο 3λιτρος εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας S55 των M3 και M4, ο οποίος μετά τις κατάλληλες επεμβάσεις φτάνει στο σημείο να παράγει 610 ίππους αλλά και 77,2 kgm ροπής, κοινώς 240 ίππους περισσότερους από το εργοστασιακό μοντέλο παραγωγής.

Σε επίπεδο επιδόσεων τώρα, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3 sec, με την τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 330 km/h! Η carbon εξάτμιση μαζί με τις εξαγωγές της, αναδύουν έναν θρασύτατο ήχο, λες και χτυπούν οι καμπάνες της κόλασης…

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά χωρίς να είναι ο απόλυτος δράκος προσέχθηκε ιδιαίτερα η αεροδυναμική προκειμένου να αυξηθεί η κάθετη πίεση στις υπέρογκες ταχύτητες, ενώ στα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά διακρίνουμε τους τροχούς 19″, τα ελαστικά 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, τα τεράστια φρένα, όπως επίσης και την αποτελεσματική ανάρτηση της Bilstein. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η μείωση του βάρους 195 kg, σε σχέση με την «σεμνή αδελφή», γεγονός που οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση carbon σε αρκετά σημεία του αμαξώματος.

BMW-M2-CSR-tsiro-640BMW-M2-CSR-inter-tsiro-640BMW-M2-CSR-engine-tsiro-640