Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW iNext: Ηλεκτρική «αντεπίθεση» στα SUV

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW iNext: Ηλεκτρική «αντεπίθεση» στα SUV

ΝΕΑ

BMW iNext: Ηλεκτρική «αντεπίθεση» στα SUV

ΝΕΑ

H BMW ετοιμάζει τον δρόμο για την παρουσίαση νέων SUV μοντέλων, τα οποία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των i3 και i8, όντας ηλεκτροκίνητα και plug-in hybrid, ενώ θα διαθέτουν και συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ήδη η φίρμα από το Μόναχο έχει κατοχυρώσει τα ονόματα iX1 μέχρι και iX9, γεγονός που προϋποθέτει ότι μέσα η γκάμα των μελλοντικών μοντέλων θα διαθέτει τόσο crossover όσο και πολυτελή SUV, με το πρώτο να παρουσιάζεται το 2021. Εκτός των παραπάνω η BMW έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα του κωδικού «X», με τα πλάνα της να επικεντρώνονται στο Χ7, ένα πολυτελές 7θέσιο SUV, το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2018. Αργότερα αναμένονται τα μοντέλα X8 και X9.

bmw_ix_robertson_03-chariatis-530

Όπως ανακοίνωσε ο Ian Robertson, μέλος του Δ.Σ. της BMW, η γκάμα X αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την εταιρεία, καθώς αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών πωλήσεων. Βέβαια αυτό δεν επισκιάζει το πρότζεκτ iNext, που αφορά την ηλεκτροκίνηση. Ήδη οι άνθρωποι της φίρμας εξελίσσουν νέας τεχνολογίας μπαταρίες λιθίου, που θα αυξήσουν την αυτονομία μεταξύ 600 και 700 km, ανάλογα την ισχύ τους, η οποία θα κυμαίνεται από 60 kWh έως και 120 kWh.

Advertisement

bmw_ix_robertson_01-chariatis-640

Το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα της ισχύος των ηλεκτροκινητήρων. Στην περίπτωση του iNext, οι τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, ένας τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και δύο τοποθετημένοι στον πίσω, θα παράγουν συνολική ισχύ πάνω από 800 PS, δίνοντας τις ανάλογες επιδόσεις (0-100 km/h σε 4,0 δευτ.). Συνολικά, το 2025 η BMW θα έχει στην γκάμα της 25 ηλεκτρικά μοντέλα, PHEV και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement