Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Επανέρχονται οι CSL αντί των GTS;

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Επανέρχονται οι CSL αντί των GTS;

ΝΕΑ

BMW: Επανέρχονται οι CSL αντί των GTS;

ΝΕΑ

Τις πιο σκληροπυρηνικές και ταυτόχρονα πιο αναγνωρίσιμες από το κοινό εκδόσεις CSL αναμένεται να επαναφέρει στην γκάμα της η βαυαρική εταιρία, σύμφωνα και με δηλώσεις εκπροσώπου της BMW, οι οποίες και θα αντικαταστήσουν με την σειρά τους τις εκδόσεις GTS. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα αρχικά CSL (Coupe Sport Leichtbau) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Βαυαρούς και την αγωνιστική τους ιστορία. Πρώτο μοντέλου που τα έφερε ήταν η 3.0 CSL, η οποία αποτελούσε μια σπέσιαλ και ελαφρωμένη έκδοση (Leichtbau, ήτοι “Ελαφριά”) της 3.0 CS, με σκοπό να πάρει έκδοση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού εκείνης της εποχής. Τελευταία φορά που είδαμε αυτά τα αρχικά σε αυτοκίνητο της BMW ήταν το 2003 με την την παρουσίαση μια ανάλογης έκδοσης της M3.

Τώρα, όλα δείχνουν που οι εκδόσεις CLS θα επιστρέψουν στο προσκήνιο ως οι κορυφαίες από πλευράς απόδοσης προτάσεις της εταιρίας. Σύμφωνα λοιπόν και με εκπρόσωπο των Γερμανών που έκανε δηλώσεις στο “The Drive”, οι εκδόσεις CSL αναμένεται να αντικαταστήσουν τις GTS στην κορυφή της γκάμας του κάθε μοντέλου που θα επιλεγεί.

BMW-M3-CSL-640

Advertisement
Advertisement

Θα χαρακτηρίζουν φυσικά τα πιο σκληροπυρηνικά μοντέλα από πλευράς συνολικής απόδοσης με τον κωδικό να χρησιμοποιείται μόνο σε όσα μοντέλα μπορούν να τον φέρουν πραγματικά. Με λίγα λόγια δεν θα είναι απλά κάποιο κόλπο του μάρκετινγκ με τον εκπρόσωπο να αναφέρεται συνολικά σε πέντε διαφορετικά νέα μοντέλα CSL. Βάσει αυτής της λογικής τα SUV της BMW δεν θα έχουν την τύχη να φέρουν τα διάσημα αρχικά για ευνόητους λόγους.