Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπήκαμε στο εσωτερικό του επερχόμενου Audi Q8!

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπήκαμε στο εσωτερικό του επερχόμενου Audi Q8!

ΝΕΑ

Μπήκαμε στο εσωτερικό του επερχόμενου Audi Q8!

ΝΕΑ

Εάν είστε οπαδός του εσωτερικού του νέου A8 της Audi, πιθανότατα θα σας αρέσει και η καμπίνα του Q8. Εδώ είναι που νιώθετε “Βασιλικότερος του Βασιλέως”, κυρίως εάν σας ενδιαφέρει η χλιδή αλλά και ο τεχνολογικός εξοπλισμός εντός…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μετά την προσθήκη του Q2 στο κάτω μέρος της γκάμας, η Audi επιδιώκει να εισάγει μια νέα ναυαρχίδα για την οικογένεια “Q”. Βλέποντας από κοντά έστω ακόμα με άφθονο καμουφλάζ το κουπέ SUV, το Q8, το συλλάβαμε σε γύρο δοκιμών. Ευτυχώς, είχε την πόρτα του συνοδηγού ανοικτή για να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διάταξη φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τον υπερσύγχρονο πίνακα οργάνων του ολοκαίνουριου A8. Μπορούμε να δούμε εύκολα τα πάνελ διπλής αφής, ένα για το σύστημα ψυχαγωγίας MMI και το άλλο για τις ρυθμίσεις κλιματισμού και άλλες λειτουργίες. Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι η σχεδίαση των αεραγωγών εξαερισμού του Q8 σύμφωνα με την εμφάνιση του Q7, ενώ το sedan έχει δύο κεντρικούς αεραγωγούς με ηλεκτρικά ρολά που ανοίγουν και κλείνουν.

Advertisement
Advertisement

Audi-Q8-inter-tsiro-640

Άλλα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο μοντέλων Audi που φέρουν τους υψηλότερους αριθμούς στη σειρά (μαζί με το R8) είναι οι γυαλιστερά μαύρες επιφάνειες, η δεύτερη έκδοση του Virtual Cockpit και ένα παρόμοιο σχέδιο της κεντρικής κονσόλας. Η στοίβα κουμπιών που είναι τοποθετημένα κάτω από την κάτω οθόνη αφής φαίνεται να περιέχει φυσικούς ελέγχους, σε αντίθεση με αυτούς που είναι ευαίσθητοι στην αφή.

Βγαίνοντας έξω από το Q8, η στρογγυλή μεταμφίεση δεν μπορεί να κρύψει το έντονο στυλ όπως έχει προταθεί από το πρωτότυπο. Μια πιο επιθετική εμφάνιση αναμένεται να φτάσει παρακάτω, καθώς η Audi έχει υποδείξει ότι μπορεί να κάνει ένα RS Q8 δημιουργώντας μάλιστα ήδη το πρωτότυπο Q8 Sport που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον Μάρτιο. Μετά το λανσάρισμα του Q8 το επόμενο έτος, η Audi θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των SUV της, εισάγοντας το Q4 το 2019. Επιπλέον, τα E-Tron και E-Tron Sportback θα φτάσουν στα τέλη της δεκαετίας, ως καθαρά ηλεκτρικά SUV.