Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή η BMW Σειρά 8

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην παραγωγή η BMW Σειρά 8

ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή η BMW Σειρά 8

ΝΕΑ

Μέσα στο 2018 θα δούμε την έκδοση παραγωγής της επερχόμενης BMW Σειρά 8. To επίσημο ντεμπούτο του γερμανικού μοντέλου αναμένεται τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Η Σειρά 8 επιστρέφει μετά από 18 ολόκληρα χρόνια στη γκάμα της BMW και το νέο μοντέλο έρχεται για να τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας ως ένα πολυτελές και δυναμικό μεγάλο κουπέ (άμεσος ανταγωνιστής της Mercedes S-Class Coupe). To μοντέλο παραγωγής θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο ομώνυμο πρωτότυπο που είδαμε νωρίτερα μέσα στο έτος και θα λανσαριστεί μέσα στο 2018.

Σχεδιαστικά, η νέα «8άρα» χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό αμάξωμά της, που διαθέτει ένα επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα με μακρόστενα φώτα, καπό με έντονες νευρώσεις και μεγάλη διπλή γρίλια. Στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβουν τα λεπτά και στυλάτα LED φώτα, μαζί με τα πλαϊνά γλυπτά σχήματα στον προφυλακτήρα, αλλά και τον carbon διαχύτη χαμηλά, με τις τραπεζοειδείς διπλές εξατμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί οι γραμμές τονίζουν τον κουπέ χαρακτήρα της BMW Σειρά 8, με το υψηλό τούνελ της κονσόλας να χωρίζει ουσιαστικά στα 2 την καμπίνα. Υπάρχουν επιπλέον νέα σπορ καθίσματα με carbon σκελετό και δέρμα κορυφαίας ποιότητας.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά την γκάμα των μηχανικών συνόλων, στη βάση θα έχουμε ένα 3λιτρο βενζινοκίνητο μοτέρ και στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο κινητήρας 4,4 λίτρων V8 Bi Turbo με 600 άλογα για την M8.

Advertisement