Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi TT RS-R ABT: Με 500 είναι καλά… (vid)

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi TT RS-R ABT: Με 500 είναι καλά… (vid)

ΝΕΑ

Audi TT RS-R ABT: Με 500 είναι καλά… (vid)

ΝΕΑ

Το TT RS-R της Audi ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ακόμη ψηλότερα με την αρωγή της ABT. Το γερμανικό coupe χάρη στο κορυφαίο στήσιμο και το άκαμπτο πλαίσιο, δείχνει πως μπορεί να διαχειριστεί ιπποδυνάμεις που θα συναντούσες σε κάποιο εξωτικό supercar.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στα σπλάχνα του φωλιάζει ένας 2,5 λίτρων 5κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρας ο οποίος αποδίδει παρακαλώ 500 ίππους και 570 Nm ροπής. Η αύξηση των 100 ίππων συγκριτικά με το αδελφό TT RS επιτεύχθηκε χάρη στον αρχικό  επαναπρογραμματισμό της μονάδας του management στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του συνόλου από ποιον άλλον, από την ειδική σε αυτά ABT. Οι επιδόσεις όπως ήταν φυσικό εκπλήσσουν ευχάριστα… Από στάση τα πρώτα 100 km/h απαιτούν μόνο 3,4 sec, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 285 km/h.

Audi-TT-RS-R-ABT-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Εννοείται πως εξωτερικά προστέθηκαν όλα τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα που είθισται σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, με σκοπό τη βελτίωση της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες, την κάθετη δύναμη, αλλά τέλος και την επιτηδευμένη εικόνα για τους μυημένους. Να προσθέσουμε εδώ πως το TT RS-R της ABT θα παραχθεί σε 100 μόλις κομμάτια, μοιρασμένη αναλογία μεταξύ κλειστής και ανοιχτής έκδοσης. Περισσότερα το φθινόπωρο όταν θα το δούμε από κοντά στο εξωτερικό, οπότε μέχρι τότε υπομονή…