Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS Q8: Ταβάνι ισχύος, ο… ουρανός

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS Q8: Ταβάνι ισχύος, ο… ουρανός

ΝΕΑ

Audi RS Q8: Ταβάνι ισχύος, ο… ουρανός

ΝΕΑ

Ο Stephan Winkelmann αποτελεί τον επικεφαλής της Audi Sport, αυτός που δίνει την κατεύθυνση για το ποια μοντέλα θα πρέπει να υιοθετήσουν την sport ταμπέλα. Το τελευταίο διάστημα η έντονη τάση προς τα SUV και τα crossover, φέρνουν στην επιφάνεια τη ροπή της φίρμας προς την κατασκευή RS Q εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο περιθώριο των προθέσεων της γερμανικής φίρμας έγινε γνωστό πως κατοχυρώθηκε το όνομα RS Q8, με ένα σμπάρο δηλαδή δυο τρυγόνια. Το RS Q8 θα προσπαθήσει να παραμείνει αναλλοίωτο σε σχέση με το Q8 Sport Concept που έχουμε δει στο παρελθόν, αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα, το πρωτότυπο να μεταφερθεί αυτούσιο στην παραγωγή.

To «όπλο» της Audi θα αντλεί την κίνησή του από τον προικισμένο V8 4,0 λίτρων biturbo, με ισχύ παρακαλώ 600 ίππους, ο οποίος αναμένεται να παίξει ρόλο πασπαρτού μέσα στον όμιλο, αφού θα δώσει τα φώτα του εκτός από το νέο Audi και στις Porsche Cayenne Turbo S και Lamborghini Urus.

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως μας αρέσει αυτή η στροφή προς τη σπορ πτυχή, ακόμη και μοντέλων που διαθέτουν ανάστημα και είναι φτιαγμένα για διαφορετική χρήση από την συγκινητική οδήγηση…

Audi-RS-Q8-Concept-tsiro-640