Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q8 Convertible: Γιατί όχι;

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q8 Convertible: Γιατί όχι;

ΝΕΑ

Audi Q8 Convertible: Γιατί όχι;

ΝΕΑ

Εάν δεν υπολογίζετε το Cross Cabriolet Concept Quattro Concept του 2007, η Audi δεν έχει κατασκευάσει και δεν έχει πουλήσει ποτέ ένα SUV Cabriolet. Ευτυχώς, η μάρκα πολυτελείας αποφάσισε να μην λάβει υπόψη ως αντίπαλο το Range Rover Evoque. Αλλά να αντλήσει έμπνευση από… διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρία επιθυμεί να ετοιμάσει κάποιο ανοιχτό crossover στο εγγύς μέλλον … ας ελπίσουμε ότι θα δείχνει ορθόδοξο πριν ενταχθεί στη γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι ερασιτεχνικές εικόνες που αποκαλύφθηκαν από την Autoguide, δείχνουν ένα περίεργο SUV με ένα μοναδικό μηχανισμό αναδίπλωσης που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αποκαλύπτεται από τις κολόνες Β και D, πράγμα που θα βελτίωνε την προστασία επιβατών σε περίπτωση ανατροπής. Η ίδια η οροφή χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη και μπορεί να διπλωθεί πίσω από τα πίσω καθίσματα. Ένα μεγάλο τμήμα της οροφής εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. “Λόγω της παρουσίας των πλευρικών κολώνων και των πίσω στύλων στην κλειστή κατάσταση της οροφής, υπάρχει ένα όχημα που έχει πολύ μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από τα γνωστά cabriolet“, δήλωσε η Audi στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Βασικά, όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός είναι πραγματικά αρκετά έξυπνος. Το κεντρικό τμήμα της οροφής διπλώνεται προς τα κάτω στον κορμό, ενώ το πίσω μέρος λειτουργεί ως κάλυμμα, συμβάλλοντας στην απλοποίηση της διαδικασίας και στη μείωση του βάρους. Ο σχεδιασμός εξακολουθεί να επιτρέπει την ύπαρξη πολλών χώρων στο αμάξωμα. Εάν η Audi αποφασίσει να φέρει την τεχνολογία αυτή στον καταναλωτή, το Q8 θα είναι το πιο πιθανό υποψήφιο μοντέλο για μετατροπή σε cabrio. Θα ήταν λογικό για το «φευγάτο» SUV το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε κανονικές όσο και σε εκδόσεις coupe, όταν θα κυκλοφορήσει σε λίγους μόνο μήνες, γιατί λοιπόν να μην έχει και μια ανοιχτή έκδοση; Προς το παρόν, θα πρέπει απλώς να περιμένουμε για να δούμε…

Advertisement
Advertisement