Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi E-Tron στη Γενεύη

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi E-Tron στη Γενεύη

ΝΕΑ

Το Audi E-Tron στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η Audi έφερε μια σειρά από σύγχρονα πρωτότυπα E-Tron στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, προκειμένου να δώσει στον κόσμο μια προεπισκόπηση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της που πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα σε τελική μορφή τον προσεχή Αύγουστο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα πρωτότυπα κυκλοφόρησαν στους δρόμους του κέντρου της Ελβετίας πριν εμφανιστούν στη συνέντευξη Τύπου της Audi δίπλα στο ολοκαίνουργιο A6. Η έκδοση παραγωγής του Audi E-Tron θα αποκαλυφθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Αυγούστου και μέχρι τότε η γερμανική εταιρεία θα δοκιμάσει ένα στόλο 250 πρωτοτύπων που θα φορούν αυτό το «camo wrap» στους δημόσιους δρόμους. Ο συνολικός σχεδιασμός φαίνεται να είναι πολύ πιο σπορ από το Audi Q5, με το ηλεκτρικό SUV να υιοθετεί πιο επιθετικά φώτα LED και ένα νέο σχήμα για το μπροστινό πλέγμα της μάσκας, το οποίο τώρα είναι, ως επί το πλείστον, σφραγισμένο για αεροδυναμικούς λόγους. Το νέο Audi E-Tron θα προσφέρει επίσης «άφθονο» χώρο για πέντε επιβάτες.

Audi e-tron prototypeThe Audi e-tron prototype in Geneva

Advertisement
Advertisement

Δεν αποκαλύφθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, εκτός από το γεγονός ότι το ηλεκτρικό SUV θα είναι κατ ‘ουσίαν τετρακίνητο, με αυτό που η Audi αποκαλεί e-quattro. Χάρη στο ηλεκτρικό quattro, τη μεγάλη αυτονομία και τις ολοκληρωμένες επιλογές φόρτισης, οι πελάτες μπορούν να οδηγούν καθαρά ηλεκτρικά χωρίς συμβιβασμούς”, υποστηρίζει η Audi. Το νέο ηλεκτρικό SUV θα μπορεί να χρησιμοποιεί φορτιστές 150kW ταχείας φόρτισης, ενώ η φίρμα λέει ότι η φόρτιση των 30 sec είναι αρκετή για να είναι έτοιμο το E-Tron για ένα μακρινό ταξίδι.

The Audi e-tron prototype in Geneva

Εάν το αυτοκίνητο παραγωγής παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο του 2015, σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση είναι 430 ίπποι, ενώ στη λειτουργία overboost στιγμιαία αυτή θα εκτοξεύεται. Το 0-100 km/h έρχεται σε 4,6 sec και το συνολικό εύρος αυτονομίας του πρωτότυπου υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 km.