Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Με διαφορετική σχεδίαση τα νέα της μοντέλα

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Με διαφορετική σχεδίαση τα νέα της μοντέλα

ΝΕΑ

Audi: Με διαφορετική σχεδίαση τα νέα της μοντέλα

ΝΕΑ

Η Audi αποκάλυψε ότι τα μελλοντικά της μοντέλα θα διαθέτουν ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία το ένα από το άλλο, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στην ομοιότητά τους, σε ότι αφορά κυρίως την εξωτερική τους εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η γερμανική φίρμα υιοθετεί στα μοντέλα της, σε συγκεκριμένα σημεία, την ίδια σχεδιαστική γραμμή, όπως την εμπρός μάσκα με την χαρακτηριστική γρίλια, κάνοντάς τα να μοιάζουν απελπιστικά μεταξύ τους. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Audi πλέον θα κινηθεί σε διαφορετική στρατηγική, θέλοντας να κάνει τα μοντέλα της να έχουν το δικό τους εικαστικό στίγμα.

Audi-Cookie-Cutter-Design-2-chariatis-530

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, εν μέρει δικαιολόγησε την παραπάνω πολιτική, λέγοντας ότι αυτή η διαδικασία σχεδιασμού χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για να γίνει πιο αναγνωρίσιμη η μάρκα σε αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας. Από τη στιγμή που πέτυχε αυτό, πλέον μπορεί η συγκεκριμένη φιλοσοφία να αλλάξει, δίνοντας σε κάθε νέο μοντέλο την δική του ξεχωριστή εμφάνιση. Το ίδιο στίγμα άφησαν και οι δηλώσεις του υπεύθυνου σχεδιασμού Marc Lichte, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα σχεδίαση που θα ακολουθήσουν τα μοντέλα της Audi θα τα κάνει και πιο ελκυστικά. Επίσης τόνισε: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πλέον μια θέση για μεγαλύτερη διαφοροποίηση. Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητά μας έχουν μπροστά τους  ζωή για τουλάχιστον έξι χρόνια, νομίζω ότι κάθε μοντέλο πρέπει να έχει το δικό του σχέδιο για να είναι ελκυστικό για αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Advertisement

Audi-Cookie-Cutter-Design-6-chariatis-640

Ο Lichte δήλωσε επίσης ότι η υιοθέτηση των ηλεκτρικών κινητήρων θα προσφέρει στους σχεδιαστές αυτοκινήτων περισσότερες ελευθερίες, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν οχήματα με μικρότερους πρόβολους και χαμηλότερα καπό.

Advertisement