Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόβαση στην Κίνα για τον όμιλο Renault-Nissan

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόβαση στην Κίνα για τον όμιλο Renault-Nissan

ΝΕΑ

Απόβαση στην Κίνα για τον όμιλο Renault-Nissan

ΝΕΑ

Ο όμιλος Renault-Nissan συνεργάζεται πλέον με την Dongfeng Motor Group προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα κοινοπραξία που ονομάζεται eGT New Energy Automotive. Οι συνεργασίες δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο ενδιαφέροντα πράγματα προκύπτουν…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στις εταιρείες να αναπτύξουν και να πουλήσουν ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα, η νέα εταιρία υπόσχεται να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της συμμαχίας Renault-Nissan, η οποία είναι ήδη ηγέτης στα ηλεκτρικά οχήματα, χάρη σε μοντέλα όπως τα Nissan Leaf και Renault Zoe .

Παρά το γεγονός ότι μόλις σχηματίστηκε, η eGT όπως ονομάζεται, εργάζεται ήδη σκληρά εξελίσσοντας ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που θα είναι εξοπλισμένο με “έξυπνη διασύνδεση”. Λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο, αλλά οι εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα των SUV της Renault-Nissan και θα επωφεληθούν από την παγκόσμια ηγετική θέση της εταιρείας στις τεχνολογίες EV.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Renault και η Nissan θα έχουν 25% συμμετοχή στην eGT, ενώ το υπόλοιπο 50% θα ανήκει στην Dongfeng. Η eGT θα βγάλει στην παραγωγή το Shiyan, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Dongfeng. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2019 και η εμβέλεια θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 120.000 μονάδες ετησίως.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault-Nissan Carlos Ghosn, δήλωσε ότι “Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την Dongfeng επιβεβαιώνει την κοινή μας δέσμευση για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Κινέζων πελατών και θα ενισχύσουμε την παγκόσμια ηγετική θέση μας στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων “.