Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόσυρση για τα ντίζελ στην Αγγλία;

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απόσυρση για τα ντίζελ στην Αγγλία;

ΝΕΑ

Απόσυρση για τα ντίζελ στην Αγγλία;

ΝΕΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις στη Μεγάλη Βρετανία ως προς το μέλλον των ντίζελ αυτοκινήτων. Πάνω στο τραπέζι παραμένει το σενάριο της σταδιακής απόσυρσής τους.

Advertisement
Advertisement


Συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τον πόλεμο ενάντια του ντίζελ οι Άγγλοι, οι οποίοι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν το τελικό σχέδιο τους για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times» το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει την σταδιακή απόσυρση των παλιών ντίζελ οχημάτων- αρχικά-και την αντικατάστασή τους με νέα μοντέλα φιλικά προς το περιβάλλον. Το κόστος του project υπολογίζεται στα 750 εκατ. λίρες με τα 250 εξ αυτών να πηγαίνουν σε κατά τόπους συμβούλια για εφαρμογή περαιτέρω μέτρων.

Σημειώστε πως έρευνες στην Αγγλία αναφέρουν πως τα diesel οχήματα ευθύνονται για το θάνατο 40.000 ευρώ κάθε χρόνο. Τέλος, το πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου περιβάλλοντος θα περιλαμβάνει και τα επαγγελματικά οχήματα, ειδικά εκείνα τα οποία κινούνται εντός των πόλεων.

Advertisement
Advertisement