Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Fabia (+video)

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Fabia (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Fabia (+video)

ΝΕΑ

H Skoda έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για την ανανεωμένη γενιά της Fabia, η οποία έρχεται με αλλαγές στην εμφάνισή της και το εσωτερικό, αλλά και με περισσότερα στοιχεία τεχνολογίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη Fabia θα αποκαλυφθεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, ξεχωρίζουν στο εμπρόσθιο τμήμα τα νέα LED φώτα τα οποία έχουν μια πιο γωνιώδη σχεδίαση εκεί όπου εφάπτονται με τη μάσκα, αλλά και ο «φρεσκαρισμένος» προφυλακτήρας.

Στο πίσω μέρος έχει αλλάξει ελαφρώς ο προφυλακτήρας και έχουν υιοθετηθεί και εδώ LED προβολείς. Οι εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με την προσθήκη στη γκάμα για πρώτη φορά ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών.

Fabia fl 640 (2)

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ η Skoda έχει διαφοροποιήσει ελαφρώς τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων, έχει προσθέσει νέες επενδύσεις, ενώ υπάρχει πλέον και το νεότερο σύστημα πολυμέσων Swing, το οποίο συνδυάζεται με οθόνη αφής 6,5 ιντσών και παρέχει περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ξεχωρίζει επίσης και η προσθήκη κάποιων επιπλέον «έξυπνων» λύσεων, όπως διπλής θύρας USB για τους πίσω επιβάτες, ειδικού μετρητή για το πέλμα των ελαστικών στην ξύστρα πάγου που υπάρχει στο καπάκι του ρεζερβουάρ κ.α.

Ενισχυμένη είναι και η φαρέτρα των τεχνολογιών ασφαλείας της νέας Fabia, αφού πλέον το παρών δίνουν Σύστημα ειδοποίησης αυτοκινήτου στο «τυφλό σημείο», Σύστημα ειδοποίησης σύγκρουσης οπισθοπορείας, αλλά και αυτόματη εναλλαγή φώτων από τη μεγάλη στη μεσαία σκάλα.

Στους κινητήρες, διατηρούνται οι βενζινοκίνητες επιλογές με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό MPI των 60 και 75 ίππων, αλλά και οι turbo εκδόσεις του με 95 και 110 ίππους. Στο diesel, προς το παρόν τουλάχιστον η Skoda δεν αναφέρει ότι θα υπάρξει διαθέσιμη κάποια επιλογή με κινητήρα του είδους.

Advertisement

Fabia fl 640 (3)

Advertisement