Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Bentley Continental GT

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Bentley Continental GT

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Bentley Continental GT

ΝΕΑ

Η Bentley παρουσίασε τη νέα γενιά της αγωνιστικής Continental GT3, η οποία βασίζεται πάνω στην καινούργια Continental GT και στοχεύει για τον τίτλο στην κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα Continental GT3 έχει εξελιχθεί σε συνεργασία του αγωνιστικού τμήματος της Bentley με την γνωστή M-Sport και διαθέτει για την κίνησή της μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 4λιτρου V8 twin-turbo κινητήρα της εταιρείας (νέα εισαγωγή-εξαγωγή, σύστημα λίπανσης κ.λπ.). Σύμφωνα με την εταιρεία ο νέος κινητήρας μπορεί να προσφέρει πάνω από 550 άλογα, όντας πιο ισχυρός τουλάχιστον κατά 30 ίππους σε σχέση με πριν.

Παράλληλα λόγω και του νέου αλουμινένιου πλαισίου της Continental GT, το βάρος της νέας Continental GT3 έχει πέσει αρκετά κάτω από τα 1.300 κιλά. Επανασχεδιασμένο είναι επίσης και το αμάξωμα, ώστε να βελτιωθεί και η αεροδυναμική, με όλα τα οφέλη που προσφέρει αυτό σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Continental GT3c

Advertisement
Advertisement

Η Bentley θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του νέου αγωνιστικού της στο Πρωτάθλημα Blancpain GT και στον πρώτο αγώνα του στην πίστα της Monza στις 22 Απριλίου. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η Continental GT3 θα είναι διαθέσιμη και για ιδιώτες εκτός από την εργοστασιακή συμμετοχή της εταιρείας, όμως είναι δεδομένο ότι σύντομα η Bentley θα την διαθέσει και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Continental GT3b