Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Toyota Supra

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Toyota Supra

ΝΕΑ

Μετά από χρόνια φημών, πρωτότυπων και κατασκοπειών, το όνομα “Supra” επιστρέφει επισήμως. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε το μοντέλο παραγωγής, καθώς τώρα η Toyota είναι πρόθυμη να μας δείξει ένα πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα υπέροχο τετράτροχο. Γνωστό ως GR Supra Racing Concept, το έκθεμα στη Γενεύη παίρνει το σχήμα ενός ελαφρού «όπλου» με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εξελίχθηκε από το τμήμα της Toyota Gazoo Racing, το συγκεκριμένο πρωτότυπο σηματοδοτεί την επικείμενη επιστροφή της Supra μετά την αποχώρηση του επώνυμου ονόματος το 2002. Έμφαση δόθηκε στη χρήση ελαφρών υλικών, γι ‘αυτό και το παρμπρίζ και τα πλευρικά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιήθηκαν τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω προφυλακτήρες, το διαχύτη, το καπό, τα καπάκια των καθρεπτών και το μεγάλο πτερύγιο στο πίσω μέρος που διατηρεί το αυτοκίνητο κολλημένο στο δρόμο.

Toyota-gr-supra-racing-concept-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Για να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος, τα πάνελ των θυρών είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα και η καμπίνα έχει απογυμνωθεί πλήρως. Το GR Supra Racing Concept υιοθετεί ζάντες BBS και έρχεται με το συνηθισμένο κιτ ασφάλειας που θα βρείτε σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, όπως έναν πλήρες κλωβό και πυροσβεστήρες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σε ότι αφορά στο πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο παραγωγής, δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι για το πότε θα κυλήσει τους τροχούς του στο δρόμο, αλλά σίγουρα η αποκάλυψη ενός πρωτότυπου είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η αναμονή τελείωσε. Ας ελπίσουμε…

Toyota-gr-supra-racing-concept-tsiro-640-1