Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Rolls-Royce

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Oι πρώτες επίσημες εικόνες και στοιχεία για την Cullinan δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ας γνωρίσουμε το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της Rolls-Royce.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Mετά την Bentley ακόμη μια υπερπολυτελής φίρμα «υποκύπτει» στην μόδα των SUV. Έτσι, οι ιθύνοντες της Rolls-Royce μας παρουσιάζουν το αντίπαλο δέος της Bentayga που ακούει στο όνομα Cullinan.

To μήκους 5.341 χιλιοστών αμάξωμα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου (προϊόν 5ετούς εξέλιξης με μεταξόνιο 3.295 χλστ.), έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και υιοθετεί μια συντηρητική σχεδίαση στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Έτσι, οι λιτές και καθαρές γραμμές παραμένουν στο σύνολο του αμαξώματος και η εμπρόσθια μεγάλη μάσκα με τις κάθετες γραμμές παραμένει-και εδώ-χαρακτηριστικό γνώρισμα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

2rrcullinan6401235

5arrcullinan640aeg

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου ο «απλός» διάκοσμος προσφέρει κάθε στοιχείο πολυτέλειας που μπορεί να αναζητά ο αγοραστής ενός τέτοιου οχήματος. Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει πως η ευρυχωρία είναι κορυφαία και οι ανάποδα ανοιγόμενες πόρτες αυξάνουν την πρακτικότητα (χώρος αποσκευών 526 λίτρων). Σημειώστε πως η θύρα του πορτ μπαγκάζ έχει ενσωματωμένα καθίσματα και έτσι, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τις όποιες ανέσεις και σε συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος.

Advertisement

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στις δυνατότητες κίνησης σε εκτός δρόμου τμήματα. Για τον σκοπό αυτό ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν περιστροφικό διακόπτη μέσω του οποίου μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις της τετρακίνησης.

Κάτω από το καπό του υπερπολυτελούς SUV βρίσκουμε έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 6,75 λίτρων κινητήρα βενζίνης με απόδοση 571 ίππων & 850 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος χαρίζει στο αμάξωμα των 2.660 κιλών τελική 250 km/h, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η επιτάχυνση 0-100.

Advertisement

Σημειώστε πως η τιμή της Rolls-Royce Cullinan υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ, αλλά πιθανότατα αυτό δεν θα είναι εμπόδιο για τους φανατικούς αγοραστές της ιστορικής φίρμας.

2rrcullinan640

6rrcullinan640aegc

Advertisement