Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το επόμενο Audi A1

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το επόμενο Audi A1

ΝΕΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το επόμενο Audi A1

ΝΕΑ

Το σύνολο των σχεδιαστών που αναλαμβάνουν να φέρουν στη ζωή την επόμενη γενιά του A1 της Audi, αντλούν περιέργως έμπνευση από το μικρό crossover της φίρμας, το Q2. Πιο χαρακτηριστική είναι η προσέγγιση της RM Car Design. Διαβάστε επίσης, τι περιμένουμε σε αυτή τη νέα γενιά του μικρού της γερμανικής φίρμας.  

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Tο νέο A1, αναμένεται ως είθισται, να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του, αυτή τη φορά με μια πιο επιθετική σχεδίαση συγκριτικά πάντα με την «καμπυλάτη» σημερινή εκδοχή. Αυτό σημαίνει πιο άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές στην καμπίνα, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα διαθέτει όλο το τεχνολογικό οπλοστάσιο ασφάλειας και άνεσης από τα ράφια του γερμανικού ομίλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε, θα χτιστεί επάνω στην πλατφόρμα MQB, η οποία συγκρατεί το βάρος και φημίζεται για την ακαμψία της. Θα υπάρχουν τόσο 3θυρες όσο και 5θυρες εκδόσεις, με τις τελευταίες να αποκαλούνται όπως και σήμερα Sportback. Φωτιστικά σώματα τύπου LED θα συναντήσουμε τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω τμήμα του νέου μικρού Audi.

Advertisement
Advertisement

Στους διαθέσιμους κινητήρες τώρα, το επερχόμενο A1 θα ξεκινά με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα του ενός λίτρου με ισχύ 95 ίππους και θα πλαισιώνεται από το νέο σύνολο βενζίνης 1,5 λίτρων με turbo και ισχύ 150 ίππους (το μοτέρ που φορά ήδη και το νέο Seat Ibiza).

Στην κορυφή της γκάμας, αργότερα θα προστεθούν τόσο το S1 με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα και ισχύ 250 ίππους, όσο και το τετρακίνητο RS1 με ιπποδύναμη η οποία θα φλερτάρει τους 300 ίππους! Περισσότερα στοιχεία, το δεύτερο εξάμηνο του 2018, εκεί όπου θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του η νέα γενιά του A1 σε κάποια διεθνή έκθεση αυτοκινήτου.

Audi-a1-2018-rmcardesign-tsiro-640