Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Toyota Yaris των 210 ίππων

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Toyota Yaris των 210 ίππων

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Toyota Yaris των 210 ίππων

ΝΕΑ

Η Toyota δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες  του ισχυρότερου Yaris που κατασκευάστηκε ποτέ. To μοντέλο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, και αμέσως μετά, θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η ενασχόληση της Toyota με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι  θα μας φέρει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, σε επίπεδο σπορ μοντέλων παραγωγής. Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, προς αυτή την κατεύθυνση οι Ιάπωνες  θα συνεργαστούν με την Gazoo Racing, η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της Toyota στο WRC (διαβάστε εδώ για τα σχέδια των Ιαπώνων που θέλουν να ανταγωνιστούν τις BMW M). O πρώτος καρπός της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η εικονιζόμενη hot version του Yaris, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του μικρού ιαπωνικού μοντέλου. Η εταιρεία μας αποκάλυψε σήμερα τις πρώτες εικόνες  του αυτοκινήτου και ότι η ισχύς του τούρμπο κινητήρα θα βρίσκεται περίπου στους 210 ίππους (με πιθανή χωρητικότητα μοτέρ στα 1,6 λίτρα).

Εμφανισιακά το αποκλειστικά 3θυρο  μοντέλο ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετηθεί και παραπέμπουν στο Yaris WRC. Από κει και πέρα, παρατηρούμε τον εμπρός προφυλακτήρα με την μεγάλη κυψελωτή εισαγωγή αέρα και στο πίσω μέρος την μεγάλη αεροτομή και τον διαχύτη, που φιλοξενεί στο κέντρο του την απόληξη της εξάτμισης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες από τις στιλιστικές αλλαγές που φέρει το κορυφαίο Yaris, αναμένεται να περάσουν και στις απλές εκδόσεις του μοντέλου. Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο περιμένουμε στο επόμενο διάστημα, καθώς το επίσημο ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Σε κάθε περίπτωση, οι φαν της Toyota έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν που η μάρκα τους έφτιαξε ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι σε παραδοσιακούς παίχτες της κατηγορίας, όπως το VW Polo GTI, το Peugeot 208 GTi και το Ford Fiesta ST.

Advertisement
Advertisement