Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απειλές Trump για φόρο σε όλα τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απειλές Trump για φόρο σε όλα τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Απειλές Trump για φόρο σε όλα τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Συνεχίζοντας τον «πόλεμο» δηλώσεων που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του ιδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Donald Trump απείλησε την Ε.Ε. ότι θα βάλει φόρους στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρώπη στις Η.Π.Α. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν ο Trump δήλωσε ότι θα θεσπίσει νέους φόρους 25% στο εισαγόμενο ατσάλι και 10% στο αλουμίνιο, για να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή.

Την Παρασκευή και απαντώντας στον Trump, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Jean-Claude Juncker δήλωσε στη Γερμανική τηλεόραση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει φόρους στις μοτοσικλέτες της Harley-Davidson, στα τζιν της Levis και στο μπέρμπον.

Φυσικά, ο Trump δεν θα μπορούσε να αφήσει χωρίς απάντηση τους Ευρωπαίους και έτσι, με μια ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν η Ε.Ε. θέλει να αυξήσει την έτσι κι αλλιώς πολύ υψηλή της φορολογία για τις Αμερικάνικες εταιρείες, εμείς απλά θα θεσπίσουμε έναν νέο φόρο στα αυτοκίνητά της, τα οποία αυτή τη στιγμή εισάγονται στις Η.Π.Α.».

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. φορολογεί τα εισαγόμενα αυτοκίνητα με δασμό 10%, την ίδια στιγμή που στις Η.Π.Α. ο αντίστοιχος φόρος είναι μόνο 2,5% (25% όμως στα pick-up και τα επαγγελματικά οχήματα).

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι δηλώσεις του Trump γίνουν πραγματικότητα, όμως είναι γεγονός ότι αυτές αν μη τι άλλων δυναμιτίζουν την εμπορική σχέση μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε. απειλώντας τους δείκτες ανάπτυξης και των δύο.