Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση αυτόνομης οδήγησης στα Tesla

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάθμιση αυτόνομης οδήγησης στα Tesla

ΝΕΑ

Αναβάθμιση αυτόνομης οδήγησης στα Tesla

ΝΕΑ

Τον Αύγουστο όπως ανακοίνωσε το Elon Musk, θα γίνει μια μαζική αναβάθμιση στο λογισμικό της αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά τροχαίων στα οποία κατηγορήθηκε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων της Tesla, η εταιρεία ευαισθητοποιήθηκε προκειμένου να αναβαθμίσει το λογισμικό για τη λειτουργία του συστήματος που φέρεται να είναι ένα από τα δυνατά assets των μοντέλων της. «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τελείως ασφαλές το να χρησιμοποιεί κάποιος το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων μας» είπε ο Elon Musk απαντώντας σε έναν ενδιαφερόμενο, σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement
Advertisement

tesla_autopilot_2_boi-530

Η αναβάθμιση του λογισμικού που θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο, θα κάνει απόλυτα ασφαλές το να χρησιμοποιεί κάποιος το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, μια και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ακούσιας αλλαγής λωρίδας που έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει ως bug του συστήματος. Εκτός του προφανούς, που δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση του συστήματος, η ανακοίνωση αυτή έχει βελτιώσει και την εικόνα της εταιρείας σε ότι αφορά τη χρηματιστηριακή της αξία, μια και από την ανακοίνωση και μόνο του Musk, οι μετοχές της Tesla έχουν σημειώσει άνοδο 3,3%. Οι αναλυτές εκτιμούν πως το ποσοστό αυτό, θα αυξηθεί περεταίρω με την αναβάθμιση του λογισμικού, μετά τον ερχόμενο Αύγουστο.

tesla_autopilot_2_boi-640

Advertisement