Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση στο MINI με αλλαγές στα μηχανικά μέρη

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση στο MINI με αλλαγές στα μηχανικά μέρη

ΝΕΑ

Ανανέωση στο MINI με αλλαγές στα μηχανικά μέρη

ΝΕΑ

Το MINI πρόκειται να ανανεωθεί, το κυριότερο όμως είναι ότι θα αποκτήσει πλέον βελτιωμένα συστήματα υπερσυμπίεσης (κοινώς turbo). Οι νέες τροποποιήσεις αποτελούν μέρος μιας γενικής αναβάθμισης που σχεδιάστηκε για τα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου μοντέλου, που θα δούμε την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μια σημαντική αλλαγή είναι η αναφερόμενη ενσωμάτωση του υπερσυμπιεστή και της πολλαπλής εξαγωγής με την κυλινδροκεφαλή. Η κίνηση αυτή βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού και μειώνει αισθητά το turbo lag, αλλά μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά ταλαιπωρία εάν κάποιος επιθυμεί αναβάθμιση ή κάποιο ανταλλακτικό στη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Οι κινητήρες των τριών κυλίνδρων της σειράς, θα αποκτήσουν ένα περίβλημα αλουμινίου στον στροβιλοσυμπιεστή, ενώ οι 4κύλινδροι κινητήρες θα έρθουν με περιβλήματα από χάλυβα. Το σύστημα ψύξης θα βελτιωθεί επίσης και όλες αυτές οι «ενημερώσεις» προσφέρονται φυσικά με περισσότερη ισχύ, βελτιωμένη ροπή στρέψης και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές στο σχεδιασμό είναι μικρές, θα συνοδεύονται από νέους προβολείς, τροποποιημένους οπίσθιους φανούς και μερικές άλλες αισθητικές παρεμβάσεις. Η νέα σειρά MINI θα έχει περισσότερες επιλογές χρωμάτων, νέα σχέδια ζαντών και μερικές ακόμη δυνατότητες προσαρμογής.

Το εσωτερικό θα φέρει επιπλέον πολυτέλεια, πρόσθετο εξοπλισμό και το σύστημα φωτισμού των Clubman και Countryman. Προαιρετικά υπάρχουν αυτόματα συστήματα υποστήριξης οδηγού και αναβαθμισμένη μονάδα πολυμέσων, απευθείας από το BMW Group.

Mini-facelift-2018-tsiro-640