Live Κίνηση
Περισσότερα
VW GOLF

Ανανεωμένο VW Golf με Active Info Display

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο VW Golf με Active Info Display

VW GOLF

Ανανεωμένο VW Golf με Active Info Display

VW GOLF

Το Active Info Display του Golf είναι ένας πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες. Όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά μέσω λογισμικού στην έγχρωμη οθόνη 12.3-ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες πλοήγησης μπορούν να απεικονίζονται σε 2-διάστατη ή 3-διάστατη μορφή. Η ανάλυση 1.440 x 540 pixel επιτρέπει μία εξαιρετικά ακριβή και προηγμένη απεικόνιση όλων των λεπτομερειών. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά προφίλ λεπτομερειών, στα οποία το είδος των πληροφοριών και γραφικών που εμφανίζονται αλλάζει σε μερικούς τομείς. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από ένα από τα παρακάτω προφίλ: “Classic”, “Consumption & Range”, “Efficiency”, “Performance & Driver Assistance” ή “Navigation”. Ενδεικτικό παράδειγμα των διαδραστικών στοιχείων της Active Info Display παίρνουμε από το προφίλ Navigation (Πλοήγηση). Εδώ το ταχύμετρο και το στροφόμετρο τοποθετούνται στο πλάι για να απελευθερωθεί χώρος για το χάρτη πλοήγησης στο κέντρο.

Πληροφορίες για την οδήγηση, πλοήγηση και τις λειτουργίες υποστήριξης μπορούν να ενσωματώνονται επίσης στις περιοχές του ταχύμετρου και του στροφόμετρου εάν είναι απαραίτητο. Στοιχεία όπως, φωτογραφίες τηλεφωνικών επαφών και εξώφυλλα CD μπορούν επίσης να εμφανίζονται στην οθόνη Active Info Display ενώ τα γραφικά προσαρμόζονται σύμφωνα με το μοντέλο. Στο Golf GTI, για παράδειγμα, το κόκκινο του GTI χρησιμοποιείται ως αντίθετη απόχρωση.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ελέγχου λειτουργιών μέσω χειρονομιών “Gesture Control” διατίθεται με το κορυφαίο σύστημα Discover Pro και γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη μικρομεσαία κατηγορία με το ντεμπούτο του στο ανανεωμένο Golf.

Η Volkswagen έχει αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με μία νέα γενιά συστημάτων MIB, με  νέα σχεδίαση και μεγαλύτερες οθόνες αφής. Μόνο τα ονόματά τους παραμένουν ίδια. Τo σύστημα Composition Colour 5 ιντσών (με ανάλυση 400 x 240 pixels) αντικαθίσταται από το νέο Composition Colour 6,5 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 pixels. Στο επόμενο επίπεδο, τα Composition Media και Discover Media (συμπεριλαμβανομένου συστήματος Πλοήγησης Navigation) προηγουμένως είχαν οθόνες 6,5 ιντσών. Και αυτά έχουν αντικατασταθεί από συστήματα με τα ίδια ονόματα αλλά με οθόνες 8,0 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 pixels. Το κορυφαίο σύστημα Discover Pro (με σύστημα πλοήγησης), αποκτά οθόνη 9,2 ιντσών αντί 8,0” και ανάλυση 1280 x 640 pixels (προηγουμένως 800 x 480 pixels).

Advertisement