Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανακοίνωση ζημιών για την Tesla

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακοίνωση ζημιών για την Tesla

ΝΕΑ

Ανακοίνωση ζημιών για την Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla ανακοίνωσε πως στο διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017 τα έσοδα της ανήλθαν στα 2,98 δις δολάρια, έναντι 2,3 δις την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ωστόσο, για μια ακόμα περίοδο η αμερικάνικη φίρμα κατέγραψε σημαντικές ζημιές, οι οποίες ανήλθαν στα 619 εκ. δολάρια.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Παρά την αύξηση κατά 30% της παραγωγής των Model S και Model X, η Tesla θα κατασκευάσει 10% λιγότερα Model S το τέταρτο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

tesla-chariaris-530

Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβολος Elon Musk, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, έκανε γνωστό πως η ευρεία παραγωγή του μικρότερου μοντέλου Model 3 μεταφέρεται κατά τρεις μήνες. Έτσι η Tesla αναμένει να κατασκευάζει 5.000 Model 3 εβδομαδιαίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, 3 μήνες μετά τον αρχικό προγραμματισμό.

Advertisement

Tesla-chariatis-640

Το συγκεκριμένο μοντέλο, που αποτελεί και το νεότερο της γκάμας, διαθέτει πλαίσιο από ατσάλι και όχι από αλουμίνιο όπως τα Model S και Model X, ενώ ήδη 400.000 αγοραστές βρίσκονται σε λίστα προτεραιότητας. Η παραγωγή του δεν γίνεται με βάση το αρχικό σχέδιο, με τον Musk ποντάρει πολλά στο νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Gigafactory, το οποίο όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα φέρει ανάκαμψη της παραγωγής και των κερδών της εταιρείας.

Advertisement