Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν ονομασία τα μοντέλα της Audi!

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν ονομασία τα μοντέλα της Audi!

ΝΕΑ

Αλλάζουν ονομασία τα μοντέλα της Audi!

ΝΕΑ

Η τρέχουσα σειρά οχημάτων της Audi συμβολίζεται με ένα μόνο γράμμα, ακολουθούμενο από έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει τόσο την κατηγορία όσο και τον τύπο του οχήματος. Αρκετά απλό. Το A1, για παράδειγμα, είναι η μικρότερη προσφορά αυτοκινήτων στη σειρά και το Q7 είναι η μεγαλύτερη προσφορά SUV (μέχρι να φθάσει το Q8, τουλάχιστον).

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αλλά τώρα η Audi αποφασίζει να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πλήρως. Δύο αριθμοί θα προστεθούν στο πίσω μέρος κάθε οχήματος, παράλληλα με τον τρέχοντα χαρακτηρισμό του μοντέλου και τον τύπο του κινητήρα. Οι αριθμοί θα εξαρτώνται από την ισχύ και θα κυμαίνονται από 30 έως 70.

Ο αριθμός “30”, για παράδειγμα, θα εμφανιστεί σε όλα τα μοντέλα με ισχύ ισχύος μεταξύ 109 και 128 ίππων. Ο αριθμός “45,” εν τω μεταξύ θα αναφέρεται σε ισχύ ισχύος μεταξύ 226 και 248 ίππων. Ο αριθμός “50” θα αντιπροσωπεύει αυτοκίνητα με ισχύ από 281 έως 308 ίππους και το “55” θα σημαίνει αυτοκίνητα με απόδοση από 328 έως 368 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Audi A8

Οι συνδυασμοί αριθμών λέγεται ότι προσδιορίζουν καλύτερα την γκάμα προϊόντων της Audi, ειδικά εκείνη με ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες, καθώς και μια ιεραρχία στο πλαίσιο της συνολικής σειράς μοντέλων της μάρκας. “Καθώς οι εναλλακτικές τεχνολογίες κίνησης καθίστανται ολοένα και πιο σχετικές, η μετατόπιση του κινητήρα ως χαρακτηριστικό απόδοσης καθίσταται λιγότερο σημαντική για τους πελάτες μας“, εξήγησε ο Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στο AUDI AG.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν με το νέο Audi A8, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο. Οι δύο εξακύλινδροι κινητήρες θα συνδυαστούν με σήματα “50 TDI” και “55 TFSI”, που αντιπροσωπεύουν ισχύ 286 και 340 ίππους αντίστοιχα. Τους επόμενους μήνες, όλα τα μοντέλα Audi θα ξεκινήσουν με τη νέα ονομασία.

Advertisement

Audi-New-01