Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της Mercedes EQ

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της Mercedes EQ

Mercedes Summer

Τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της Mercedes EQ

Mercedes Summer

Το Concept της Mercedes-Benz, EQ είναι ο πρόδρομος του αμφισβητία των τριών επόμενων βημάτων της αυτοκίνησης, του Tesla Model X, του Audi e-tron quattro και του Jaguar i-Pace. Η έκδοση παραγωγής του οχήματος αναμένεται να μπει στη ζωή μας από το 2019 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόσφατα, εμφανίστηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γερμανικό ηλεκτρικό SUV. Έτσι, ας δούμε τα κορυφαία τρία χαρακτηριστικά για τα οποία αξίζει να το περιμένετε και θα κάνουν τον ανταγωνισμό να χάσει τον ύπνο του για λίγο καιρό:

Μονάδα ισχύος

Advertisement
Advertisement

Το EQ Concept της Mercedes-Benz θα «αναπαράγει» ουσιαστικά όλα τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η Mercedes σκοπεύει να εφοδιάσει τις εκθέσεις της με τουλάχιστον 10 μονάδες που λειτουργούν με μπαταρίες, με βάση το όχημα του 2025.

Παρόλο που ο κινητήρας της έκδοσης παραγωγής του EQ Concept εξακολουθεί να αποτελεί μυστικό, η Mercedes-Benz σκοπεύει το κλασικό 0-100 km/h να μην ξεπερνά τα 5 sec. Η αυτοκινητοβιομηχανία υπόσχεται επίσης αυτονομία 500 km για το νέο μοντέλο της, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου της από την ACCUMOTIVE, η οποία είναι θυγατρική της Daimler.

Τεχνολογία

Advertisement

Τα περισσότερα σημαντικά όργανα στο εσωτερικό του EQ πιθανότατα θα προέρχονται από τις S-Class και E-Class. Ωστόσο, η Mercedes προσπαθεί να βελτιστοποιήσει την “πυκνότητα πληροφόρησης” της για να αποφύγει την υπερβολική αποστροφή της προσοχής εκ μέρους του οδηγού.

Μια αξιοσημείωτη σημαντική αναβάθμιση που παρουσιάζεται στο EQ Concept είναι η απουσία των κατόπτρων οδήγησης. Οι κάμερες και οι οθόνες τα έχουν αντικαταστήσει επάξια. Το όχημα επίσης δεν διαθέτει λαβές θυρών.

Advertisement

Σχέδιο

Το EQ Concept προσφέρει μια ομαλότερη σωματική επιφάνεια σε σύγκριση με τα τρέχοντα SUV της Mercedes. Στη συνέχεια το σύστημα φωτισμού και η μάσκα του οχήματος φαίνονται πολύ φουτουριστικά.

Το μέγεθος του πρωτότυπου είναι κάπου ανάμεσα στις GLC και GLE. Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι πιο άκαμπτο αλλά ελαφρύτερο από τα τρέχοντα SUV της Mercedes με τη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και υλικών αλουμινίου. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αποτελεί το γεγονός πως το EQ πατά σε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, κάτι που το καθιστά αυτομάτως επιβλητικό.

Advertisement

Mercedes-Benz Concept EQMercedes-Benz Concept EQ