Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη να πάει στη Βουλή η διάταξη για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Ελλάδα 8:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμη να πάει στη Βουλή η διάταξη για τα ανασφάλιστα ΙΧ

ΝΕΑ

Ακόμη να πάει στη Βουλή η διάταξη για τα ανασφάλιστα ΙΧ

ΝΕΑ

Χάος με τα λάθη στα ανασφάλιστα ΙΧ: 450.000 ειδοποιητήρια πρέπει να ακυρωθούν Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ καταβάλλεται προσπάθεια η διάταξη αυτή να ενταχθεί -ως συνήθως- σε οποιοδήποτε από τα νομοσχέδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για να λήξει το θέμα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους είχαν εντοπιστεί με ανασφάλιστα οχήματα, ωστόσο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε σε 1.150.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που είχαν πιαστεί σε έλεγχους μέχρι τις 6 Ιουνίου, η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα πρέπει θα θεσμοθετηθούν μειωμένα πρόστιμα για όσους εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται ακόμη στον αέρα.

Παράλληλα η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου προανήγγειλε διάταξη με την οποία θα επιβάλλονται κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με το είδος και τον κυβισμό του οχήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υφυπουργού τα νέα παράβολα θα διαμορφωθούν στα 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για ΙΧ κάτω από 1.000cc και στα 250 ευρώ για τα υπόλοιπα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε αυτή τη διάταξη θα προβλεπόταν η διαγραφή των αρχικών παραβόλων που είχαν σταλεί και η επιστροφή των χρημάτων σε περίπου 9.000 φορολογούμενους που είχαν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ από τις πρώτες ημέρες μετά την αποστολή τους.

Μέχρι στιγμής, όμως, ούτε όσοι έχουν ήδη πληρώσει τα παράβολα υπάρχει τρόπος να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ούτε όμως και το υπουργείο ξέρει πώς να κινηθεί μετά τις 14 Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί για τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού η διάταξη δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.

Το βέβαιο είναι ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας το υπουργείο θα πρέπει να επανελέγξει τη λίστα για να εντοπίσει ποια από αυτά έχουν ασφαλιστεί και παράλληλα θα πρέπει να διορθώσει και τα λάθη που είχαν γίνει στον πρώτο έλεγχο που είχε λήξει στις 6 Ιουνίου.

Advertisement

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, καταβάλλεται προσπάθεια η διάταξη αυτή να ενταχθεί -ως συνήθως- σε οποιοδήποτε από τα νομοσχέδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για να λήξει το θέμα, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πού θα «κολλήσει» η διάταξη για τα πρόστιμα των ανασφάλιστών οχημάτων.