Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άκυρο το σχέδιο της Apple για κατασκευή αυτοκινήτου;

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άκυρο το σχέδιο της Apple για κατασκευή αυτοκινήτου;

ΝΕΑ

Άκυρο το σχέδιο της Apple για κατασκευή αυτοκινήτου;

ΝΕΑ

Η επιθυμία της Apple να εισέλθει στην αγορά του αυτοκινήτου ήταν χρόνια τώρα κοινό μυστικό στη Silicon Valley. Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό στις αρχές του 2015, καθώς η ομάδα του “Project Titan” είχε προσλάβει εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας του αυτοκινήτου και ετοίμαζαν ένα σχέδιο για να εισαγάγουν κάποιο είδος αυτόνομου ή ημιαυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει… ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δραστική αλλαγή μάλλον θα κάνει η Apple όσον αφορά τις φιλοδοξίες της στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στη Bloomberg αναφέρεται ότι η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας σκοπεύει πλέον να επικεντρωθεί στην παροχή αυτόνομου λογισμικού οδήγησης με τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες, αντί της οικοδόμησης ενός δικού της οχήματος. Η αμερικανική εταιρεία, λοιπόν, θα δώσει βάση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων και καμερών, με την ελπίδα της αδειοδότησης της τεχνολογίας στις υφιστάμενες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τη Bloomberg, στελέχη της Apple έχουν δώσει στους υπεύθυνους του Project Titan προθεσμία μέχρι τα τέλη του 2017, να αποδείξουν κατά πόσο είναι εφικτή η δημιουργία ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης. Η τελική απόφαση θα παρθείτότε. Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για τώρα, το όνειρο ενός οχήματος από την Apple παραμένει όνειρο.