Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομο Infiniti Q50 στο Τόκιο

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομο Infiniti Q50 στο Τόκιο

ΝΕΑ

Αυτόνομο Infiniti Q50 στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η Nissan έβγαλε ήδη στους δρόμους του Τόκιο το Infiniti Q50 με την τεχνολογία της αυτόνομης μετακίνησης που αναμένεται να λανσάρει το 2020.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Με 12 sonars και άλλες τόσες κάμερες, το ProPILOT σύστημα αυτόνομης μετακίνησης της Nissan, είναι ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Πρόκειται για τεχνολογία που ετοιμάζεται για επίσημο λανσάρισμα το έτος 2020 αλλά τα βήματα προόδου της Nissan έχουν καταστήσει εφικτή την εμφάνιση του Infiniti Q50 με το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Nissan-Autonomous-Prototype-Tokyo-boi-640

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του πρωτοτύπου που κυκλοφόρησε ήδη στους δρόμους του Τόκιο επιδεικνύοντας ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ετοιμότητας, είναι πως η τεχνολογία του είναι πλήρως ενσωματωμένη στη φόρμα του αμαξώματος και σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά πρωτότυπα, τίποτα από τον επιπλέον εξοπλισμό δεν φαίνεται ως πρόσθετο ή ως «πρόχειρα τοποθετημένο» επάνω του.

Nissan-Autonomous-Prototype-Tokyo-boi-640c

Advertisement

Η Nissan έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά της για την επόμενη γενιά του ProPILOT. Στη δεύτερη γενιά του, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μετακίνηση από τη στιγμή που στο GPS θα προσδιορίζεται ο προορισμός. Το λογισμικό που εξελίσσει η Nissan, έχει τόσες πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μετακίνησης του αυτοκινήτου, θα είναι ανάλογα όπως αν τους χειρισμούς έκανε ένας έμπειρος οδηγός.

Nissan-Autonomous-Prototype-Tokyo-boi-640b

Advertisement

Με ήπιες κινήσεις στους ελιγμούς και έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν εμποδίων στη διαδρομή. Με τον τρόπο αυτό, η Nissan επιμένει πως για τους επιβάτες οι διαδρομές με τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εξαιρετικά ξεκούραστες και χωρίς άγχος.

 

 

Advertisement