Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Los Angeles 2016: Αυτόνομο το ηλεκτρικό της Hyundai

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Los Angeles 2016: Αυτόνομο το ηλεκτρικό της Hyundai

ΝΕΑ

Los Angeles 2016: Αυτόνομο το ηλεκτρικό της Hyundai

ΝΕΑ

Το δικό της δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση αποκάλυψε η Hyundai στο Λος Άντζελες. Οι Κορεάτες παρουσίασαν την πρωτότυπη και αυτόνομη έκδοση του ηλεκτρικού Ioniq. Το σύστημα LiDAR (Light Detection and Ranging) είναι κρυμμένο στον μπροστινό προφυλακτήρα και όχι εκτεθειμένο στην οροφή, επιτρέποντας στο αυτόνομο Ioniq να μην διαφέρει από τις συμβατικές εκδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Hyundai χρησιμοποίησε συστήματα που έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα, όπως ρυθμιζόμενο cruise control και τη διατήρηση αυτοκινήτου στη λωρίδα του και τα ενσωμάτωσε στην τεχνολογία LiDAR. Στόχος της μάρκας είναι να διατηρήσει την τεχνολογία όσο πιο απλή γίνεται και να χρειάζεται μικρότερη υπολογιστική ισχύς για την ανάλυση των δεδομένων από τις κάμερες και τα ραντάρ. Έτσι το κόστος θα είναι χαμηλότερο και περισσότεροι θα μπορούν να παραγγείλουν ένα όχημα με αυτόνομη οδήγηση.

Η Hyundai έχει εξασφαλίσει άδεια από τις αρχές της Νοτίου Κορέας για να πραγματοποιεί δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους. Αυτή την περίοδο διαθέτει τρία αυτόνομα Ioniq και δύο Tucson Fuel Cell (με κυψέλες καυσίμου). Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2017 θα παρουσιάσει στο Λας Βέγκας, στο περιθώριο της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών CES, δύο αυτόνομα Ioniq, τα οποία θα κινούνται στις διάσημες λεωφόρους δίπλα στα καζίνο και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Advertisement
Advertisement

Hyundai-Autonomous-IONIQ-Concept-2

Hyundai-Autonomous-IONIQ-Concept-3