Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτόνομο GM Cruise AV… μας χτυπάει την πόρτα!

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αυτόνομο GM Cruise AV… μας χτυπάει την πόρτα!

ΝΕΑ

Το αυτόνομο GM Cruise AV… μας χτυπάει την πόρτα!

ΝΕΑ

Όταν κατά την παρουσίαση του νέου αυτόνομου πρωτότυπου Cruise AV στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ η GM έλεγε πως ήταν έτοιμη να το βάλει στην παραγωγή, το εννοούσε!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Προς το παρόν έχουν κατασκευαστεί 200 οχήματα δοκιμών, καθώς το εν λόγω μοντέλο υιοθετεί τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Το τιμόνι λάμπει διά της απουσίας του, δεν υπάρχουν πεντάλ ή κάποιο άλλο όργανο μέσω του οποίου ο οδηγός να μπορεί να επέμβει σχετικά με την πλοήγησή του.

Όπως λέει η GM, οι μόνοι διακόπτες στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι επιβάτες, είναι αυτοί του ηχοσυστήματος και του συστήματος κλιματισμού! Οι δοκιμές του είναι σε εξέλιξης και σύμφωνα με τον πρόεδρο της GM, Dan Ammann, η ώρα που θα αρχίσουν οι πωλήσεις του Cruise AV είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε.

Advertisement
Advertisement

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε εξαιρετική πρόοδο στο πλάνο μας να ξεκινήσουμε την εμπορική διάθεση του Cruise AV το 2019. Έχουμε ήδη αρκετή εμπειρία στην κατασκευή υψηλής ποιότητας αυτόνομων οχημάτων και μπαταριών με μεγάλη αυτονομία. Είμαστε λοιπόν καλά προετοιμασμένοι για αυτή την πρόκληση», είπε ο Αμερικανός.

H GM αναμένεται σε πρώτη φάση να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή του εν λόγω μοντέλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιό της στο Οράιον στις Η.Π.Α.

Βέβαια προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι περισσότερο από την teaser εικόνα του εσωτερικού, την οποία δημοσιοποίησε η GM στο περιθώριο της έκθεσης στη «αυτοκινητούπολη» των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον περισσότερες πληροφορίες και εικόνες.