Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτονομία και εκτός δρόμου από την JLR

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτονομία και εκτός δρόμου από την JLR

ΝΕΑ

Αυτονομία και εκτός δρόμου από την JLR

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover έχει εστιάσει τις έρευνές της στο να αναπτύξει την κατάλληλη τεχνολογία που θα επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση ακόμα και εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Το όνομα του project είναι CORTEX και από τις προβλέψεις της εταιρείας, αναμένεται να απορροφήσει ένα κονδύλι της τάξης των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξέλιξή του θα επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση των αυτοκινήτων της εταιρείας μακριά από την άσφαλτο. Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εξελιχθεί η τεχνολογία 5D που θα συνδυάζει δεδομένα από video, ραντάρ εντοπισμού εμποδίων, αισθητήρες φώτων και αισθητήρες απόστασης, καθώς επίσης και αισθητήρες για ανάλυση ηχητικών δεδομένων.

Advertisement
Advertisement

land-rover-allterrain-autonomy-boi-640

Για την εταιρεία που θεωρείται πρωτοπόρος στην κίνηση εκτός δρόμου, το να προσφέρει αυτονομία και για τις διαδρομές μακριά από την άσφαλτο, θεωρείται πολύ σημαντικό επίτευγμα. Οι έρευνες πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία, δίνουν τη δυνατότητα στην JLR να συνεργαστεί με ορισμένες εταιρείες που προσφέρουν τεχνογνωσία σε πεδία που στο μέλλον θα φανούν πολύ χρήσιμα.

land-rover-allterrain-autonomy-boi-530