Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοί είναι οι κινητήρες της νέας BMW Σειράς 3 (2019)

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοί είναι οι κινητήρες της νέας BMW Σειράς 3 (2019)

ΝΕΑ

Αυτοί είναι οι κινητήρες της νέας BMW Σειράς 3 (2019)

ΝΕΑ

Έχουμε ήδη παρουσιάσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της BMW Σειράς 3, η οποία μείωσε το βάρος της και υιοθέτησε προηγμένες τεχνολογίες συγκριτικά με τον προκάτοχό της, παίρνοντας αποστάσεις από τον ανταγωνισμό, αλλά ο χαρακτήρας του νέου μοντέλου ενισχύεται και από τους κινητήρες στη γκάμα του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η νέα BMW Σειρά 3 – η οποία θα κυκλοφορήσει επίσημα τον Μάρτιο του 2019 – δεν θα φέρει επανάσταση σε μηχανικό επίπεδο, τα μοτέρ είναι ήδη γνωστά με κάποιες βελτιώσεις στους τομείς της απόδοσης, όπως παρουσιάζονται στις νέες σειρές 5 και X2. Η νέα σειρά 3 λοιπόν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις 3κύλινδρες εκδόσεις 1,5 λίτρων TwinPower Turbo που είναι τοποθετημένες στα προσθιοκίνητα της μάρκας, όπως είναι το MINI και η νέα X2. Αν και πολλοί πίστευαν ότι οι τρεις κύλινδροι των 1,5 λίτρων θα αφορούν αποκλειστικά τα μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η νέα σειρά 3 τελικά θα συνεχίσει να έχει αυτούς τους κινητήρες στη γκάμα της.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι όλα τα μπλοκ με τεχνολογία TwinPower Turbo θα έχουν τεχνικές βελτιώσεις, όπως η αυξημένη πίεση του συστήματος έγχυσης (350 bar), η πίεση του turbo (μέχρι 2500 bar) και ένα φίλτρο σωματιδίων που θα προστεθεί στις εκδόσεις βενζίνης . Οι diesel θα εφοδιαστούν με τον καταλύτη SCR αλλά και την τεχνολογία AdBlue.

Advertisement
Advertisement

BMW-series-3-2019-engines-tsiro-640

Η νέα γενιά G20 της σειράς 3 θα προσφέρει διαφορετικούς μηχανικούς συνδυασμούς σε βενζινοκίνητα, ντιζελοκίνητα και plug-in υβριδικά, έτσι ώστε κάτω από τα “20i” και “20d” να υπάρχουν μπλοκ τριών κυλίνδρων και μέχρι τα “30i” και “30d να χρησιμοποιηθούν σύνολα με τέσσερις κυλίνδρους. Οι κορυφαίες εκδόσεις, εν αναμονή της άφιξης της νέας γενιάς της M3, θα είναι οι M340i και M340d. Και οι δύο, εξοπλισμένες με πακέτα από την M Performance, θα φορέσουν 4κύλινδρους κινητήρες με TwinScroll turbo, 3,0 λίτρα, τετρακίνηση xDrive, διαφορικό M και 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Στην περίπτωση της M340d, η εκτιμώμενη ισχύς θα κυμανθεί μεταξύ 320 και 330 ίππων, ενώ στην περίπτωση της βενζίνης θα ανέβει στους 380 ίππους, λίγο περισσότεροι από τους αντίστοιχους της νέας X3 M40i.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα είναι οι 325e και 330e. Η έκδοση 325e θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο συνδυασμό που εμφανίζεται στο νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 ενώ για τη δεύτερη θα χρησιμοποιηθεί τετρακύλινδρο μπλοκ. Οι αριθμοί ισχύος θα είναι 230 ίπποι στην 325e και 282 ίπποι στη 330e. Η BMW θα παρουσιάσει τη νέα Σειρά 3 τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement