Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

6.000 πρόωροι θάνατοι στη Γερμανία από τα NOx

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

6.000 πρόωροι θάνατοι στη Γερμανία από τα NOx

ΝΕΑ

6.000 πρόωροι θάνατοι στη Γερμανία από τα NOx

ΝΕΑ

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτά, κάθε χρόνο στη Γερμανία καταγράφονται 6.000 πρόωροι θάνατοι, που συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα οξειδίου του Αζώτου της ατμόσφαιρας στις μεγάλες πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Οι εκπομπές NOx συνδέονται απευθείας με τη χρήση των κινητήρων diesel στα αυτοκίνητα και σύμφωνα με την έρευνα, η απόφαση για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας τους στα αστικά κέντρα είναι μια λύση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

Οι καταγεγραμμένοι 6.000 θάνατοι ετησίως στη Γερμανία που σχετίζονται με την ύπαρξη του οξειδίου του Αζώτου στην ατμόσφαιρα σε μεγάλες ποσότητες, είναι άλλος ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης των diesel κινητήρων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στον θλιβερό απολογισμό των θανάτων, υπάρχουν σύμφωνα με την ίδια έρευνα και 1 εκατομμύριο περιπτώσεις ασθενειών κάθε χρόνο που σχετίζονται. Οι επιβλαβείς εκπομπές που προκύπτουν από τους κινητήρες diesel, είναι σημαντικά περισσότερες από αυτές των βενζινοκινητήρων και έτσι μοιάζει πολύ λογικό το να εγκαταλειφθεί η εξέλιξη και η χρήση τους στο άμεσο μέλλον.