Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

5.000.0000 πωλήσεις για το Kia Sportage!

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

5.000.0000 πωλήσεις για το Kia Sportage!

ΝΕΑ

5.000.0000 πωλήσεις για το Kia Sportage!

ΝΕΑ

Γενέθλια με ένα σημαντικό ορόσημο γιορτάζει φέτος το Kia Sportage: 25 χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του το SUV της εταιρίας από τη Νότιο Κορέα έφτασε τα πέντε εκατ. παγκόσμιες πωλήσεις! Το Sportage, που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 1993, έχει καταφέρει μάλιστα να ξεπεράσει σε πωλήσεις και το Rio τα τελευταία δύο χρόνια, με μέσο όρο 37.000 πωλήσεις το 2017 και αυτό το ανάγει ως το απόλυτο best seller της Kia.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία του Sportage είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική αν λάβει κανείς υπόψη του μόνο τις πωλήσεις της τρέχουσας 4η γενιάς του μοντέλου, οι οποίες έφτασαν σχεδόν το ένα εκατ. μόλις 29 μήνες αφότου ξεκίνησε η διάθεση του στην παγκόσμια αγορά.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτό το ορόσημο για το παγκόσμιο best seller μας. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του Sportage επιδεικνύει το εύρος των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου αλλά και τη δύναμη της έλξης που διαθέτει προς τους αγοραστές όλου του κόσμου.”, δήλωσε ο Ho Sung Song, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος  Global Operations της Kia και πρόσθεσε: “Από το 1993, το Sportage έχει γίνει το σημείο αναφορά στα compact SUVs και η επιτυχία του έχει οδηγήσει την Kia στην δημιουργία μιας εκτενούς γκάμας SUV και crossover μοντέλων – με νέα μοντέλα να ακολουθούν στο μέλλον.”

To Sportage έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1991 στο Σαλόνι του Τόκυο ως πρωτότυπο και η πρώτη γενιά που ξεκίνησε να παράγεται το 1993 πούλησε συνολικά 500.000 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

1-640

Υπερδιπλάσιες ήταν οι πωλήσεις της δεύτερης γενιάς οι οποίες έφτασαν στις 1.223.766 μονάδες στα επτά χρόνια που κράτησε η παραγωγή της. Η επιτυχία δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί και με την τρίτη γενιά που κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατ. πωλήσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια και τα δύο εκατ. στα επόμενα δύο. Χρόνια πολλά Kia Sportage.

2-640

Advertisement

3-640