Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 2λιτρο diesel και 4×4 το X-Trail

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 2λιτρο diesel και 4×4 το X-Trail

ΝΕΑ

Με 2λιτρο diesel και 4×4 το X-Trail

ΝΕΑ

Μία νέα έκδοση του μεσαίου SUV λανσάρει στην Ευρώπη η Nissan, προκειμένου να το καταστήσει δημοφιλές στην κατηγορία πελατών που αναζητά ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με μεγάλο πετρελαιοκινητήρα και τετρακίνηση. Μπορεί στην Ελλάδα τα πολλά κυβικά να αποθαρρύνουν τους περισσότερους, όμως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν έχουν ανάλογους προβληματισμούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο 2.0 diesel αποδίδει 177 ίππους και 38,7 kgm ροπής, χαρακτηριστικά ικανά να εξασφαλίσουν αξιόλογες επιδόσεις για ένα οικογενειακό SUV (διατίθεται και σε επταθέσια έκδοση) που συνήθως ταξιδεύει φορτωμένο. Η Nissan προσφέρει για πρώτη φορά στο X-Trail το αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT μαζί με το σύστημα All-Mode 4×4-i. Η ιαπωνική μάρκα προσφέρει αρκετούς συνδυασμούς κιβωτίων με συστήματα μετάδοσης, όπως το X-Tronic με κίνηση μπροστά ή το μηχανικό 6 σχέσεων με 4WD.

Το πρώτο δεκάμηνο του 2016 (μέχρι και τον Οκτώβριο) οι πωλήσεις του X-Trail είναι αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Έρευνα έχει δείξει ότι το 46% των SUV στη μεσαία κατηγορία εφοδιάζονται με μεγάλους κινητήρες, μερίδιο στο οποίο στοχεύει σαφώς η Nissan.

Advertisement
Advertisement

nissan-x-trail-4x4-CVT-2

Όσον αφορά καταναλώσεις και ρύπους, η ιαπωνική εταιρεία ανακοινώνει 6 lt/100 km και 158 g/km για το 2.0 4WD Xtronic CVT auto, όπως επίσης 5,6 lt/100 km τόσο για το 2.0 4WD 6τάχυτο μηχανικό όσο και για το 2.0 2WD Xtronic CVT auto (149 και 148 g/km, αντίστοιχα).

Το X-Trail προσφέρει χώρο αποσκευών 550 lt. στο 5θέσιο μοντέλο (445 lt. στο 7θέσιο με κατεβασμένη την τρίτη σειρά καθισμάτων και 135 lt. με τα δύο πίσω καθίσματα σε όρθια θέση). Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα NissanConnect με οθόνη αφής 7 ιντσών και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως Emergency Braking, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, High-Beam Assist, Blind Spot Warning και Lane Departure Warning.

Advertisement

nissan-x-trail-4x4-CVT-3