Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2040 η Μ. Βρετανία απαγορεύει και diesel και βενζίνη!

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2040 η Μ. Βρετανία απαγορεύει και diesel και βενζίνη!

ΝΕΑ

Το 2040 η Μ. Βρετανία απαγορεύει και diesel και βενζίνη!

ΝΕΑ

Η Γαλλία έκανε την αρχή, το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το ίδιο μοτίβο που θέλει την απαγόρευση πωλήσεων οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αρχής γενομένης από το 2040!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsaito.gr)

Όλα αυτά στο πλαίσιο ενός πιο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου μέλλοντος, ηλεκτρικής αυτοκίνησης. Στη Γαλλία αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα επισήμως από τον υπουργό περιβάλλοντος, Nicolas Hulot. Στη Μεγάλη Βρετανία είναι ακόμα ένα βήμα πίσω, καθώς όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, το τελικό πλάνο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες!

Πρόκειται για μία εξέλιξη λογική, άλλωστε είναι σαφές πως η αυτοκίνηση προς τα εκεί κατευθύνεται. Μάλιστα στο σχετικό άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της κυβέρνησης που κάνει λόγο για ατμοσφαιρική ρύπανση που κοστίζει πολύ τόσο στο σύστημα υγείας όσο και σε… χαμένες, παραγωγικές ώρες όσων πλήττονται από τη ρύπανση.

Advertisement
Advertisement

«Η κακή ποιότητα του αέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική απειλή για την υγεία όσων ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε ουσιαστικές δράσεις. Γι’ αυτό παρέχουμε επιπλέον προϋπολογισμό σε τοπικά συμβούλια, ώστε να προκύψουν σχέδια τοπικών δραστηριοτήτων, ως μέρος του ευρύτερου, φιλόδοξου προγράμματος των 3 δις λιρών που θα βοηθήσει να έχουμε πιο καθαρό αέρα στις πόλεις μας», ανέφερε.

london-pollution640

Ο γενικός γραμματέας περιβάλλοντος, Michael Gove, είναι αυτός που έχει αναλάβει να καταστρώσει το τελικό σχέδιο που εκτός από τα παραπάνω, θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση πιο «πράσινων» κινητήρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τη σταδιακή χρέωση της χρήσης παλαιών οχημάτων που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα σε αστικό τοπίο.