Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 2023 θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 2023 θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

ΝΕΑ

To 2023 θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

ΝΕΑ

Όπως δείχνουν όλα θα χρειαστεί μία ακόμη 5ετία για να δούμε την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Ferrari να περνά στην παραγωγή σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Fiat Chrysler και αφεντικού της Ferrari, Sergio Marchionne. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

O Marchionne δήλωσε πριν από λίγους μήνες στο Σαλόνι του Detroit πως μία πλήρως ηλεκτρική Ferrari θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην γκάμα της ιταλικής εταιρίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, την περίοδο δηλαδή 2018-2022. Τώρα από ό,τι φαίνεται αυτά τα σχέδια μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο, σύμφωνα και με νέες δηλώσεις του Marchionne που πραγματοποιήθηκαν στο ετήσιο συνέδριο μετόχων της Ferrari πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το Automotive News, o Marchionne δήλωσε πως αυτή τη στιγμή μία πλήρως ηλεκτρική Ferrari δεν είναι και τόσο σχετική με την εικόνα της εταιρίας, αν και στην ετήσια αναφορά των Ιταλών έχει σημειωθεί ως ρίσκο, η πιθανότητα να κυριαρχήσει η ηλεκτροκίνηση σαν τεχνολογία και στα υπεραυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η περίπτωση τα ηλεκτρικά να πάρουν ολοκληρωτικά τη θέση των υβριδικών. Για μια εταιρία όπως η Ferrari που κινείται στην αιχμή της τεχνολογίας και τον εξελίξεων, αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εικόνα της.

Ο Marchionne είπε παράλληλα ότι χρειάζονται περισσότερα υβριδικά στην γκάμα της Ferrari χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει ποιο από τα μοντέλα της θα είναι το επόμενο που θα αποκτήσει υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Όπως και να έχει η πρώτη υβριδική Ferrari θα κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2019, τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι Ιταλοί μέχρι τώρα έχουν παράξει σε πολύ περιορισμένους αριθμούς μόνο την εικονιζόμενη La Ferrari σε έκδοση coupe και roadster.

ferrari-laferrari-aperta-640