Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2021 αναμένεται το Audi Q1

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2021 αναμένεται το Audi Q1

ΝΕΑ

Το 2021 αναμένεται το Audi Q1

ΝΕΑ

Η crossover έκδοση του Α1, θα είναι έτοιμη μέσα στο 2021 και θα αποτελέσει την μικρότερη πρόταση του είδους που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Audi. Με το Q1 θα ολοκληρωθεί και η παρουσίαση των μοντέλων Q, αφού θα έχουν προηγηθεί τα Q4 και Q8.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q2 δεν θα είναι το μικρότερο crossover μοντέλο της Audi. Τουλάχιστον όχι μετά το 2021, που η Γερμανική εταιρεία παρουσιάσει το Q1 το οποίο θα είναι προφανώς το μικρότερο crossover της. Θα έχουν προηγηθεί τα Q8 (που αναμένεται μέσα στο τρέχον έτος) και το Q4 που θα παρουσιαστεί το 2019.

2019-audi-a1-spy-boi-530

Η πλατφόρμα MQB που έχει τροφοδοτήσει τις γκάμες όλων των εταιρειών του Ομίλου VW, θα έχει άλλη μια εφαρμογή με τη χρήση της στο μικρότερο crossover (και) της Audi. Βάσει λογικής, η γκάμα του Q1 θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Α1, του οποίου θα αποτελέσει την crossover έκδοση.

Advertisement

2019-audi-a1-spy-boi-640

Στη βάση των μηχανικών συνόλων θα δούμε και πάλι τον 1.000άρη TSI του VW Group, ενώ σίγουρη θεωρείται η παρουσία του νέου 1,5 λίτρων TSI Evo με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Advertisement

Πηγές μέσα από την Audi δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρικό τούρμπο, κάτι που θα ενισχύσει τον high-tech χαρακτήρα του Q1.Tέλος, σημειώνουμε ότι η γραμμή παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να μετακομίσει από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη (εργοστάσιο Martorell της SEAT).