Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2018 η αποκάλυψη του νέου Land Rover Defender

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2018 η αποκάλυψη του νέου Land Rover Defender

ΝΕΑ

Το 2018 η αποκάλυψη του νέου Land Rover Defender

ΝΕΑ

Σε ένα χρόνο από σήμερα η βρετανική φίρμα θα μας αποκαλύψει τη δεύτερη γενιά του Land Rover Defender. Οι άνθρωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα κρατήσει κάποια από τα μοναδικά στοιχεία του παρελθόντος, ενώ παράλληλα θα είναι σε θέση να προσελκύσει και νέο κοινό για την Land Rover.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

H παραγωγή του αειθαλούς Land Rover Defender έχει σταματήσει μετά από 70 χρόνια και πλέον, η Land Rover επικεντρώνεται στη νέα γενιά του μοντέλου, που αναμένεται το 2018. Σχεδιαστικά, το επόμενο Defender θα έχει ένα πολύ μοντέρνο σχήμα με πολλά από τα στοιχεία να παραπέμπουν στο πρωτότυπο DC100 (εικόνες 2 και 3).

Θα έχει επίσης μια νέα γκάμα 5 διαφορετικών εκδόσεων αμαξώματος, με δύο 2θυρα μοντέλα, ένα 4θυρο με μακρύ μεταξόνιο, αλλά και Pick-Up με 2 και 4 πόρτες. Στόχος της Land Rover είναι όλες αυτές οι νέες εκδόσεις να απευθυνθούν σε ένα διευρυμένο κοινό, για να επιτευχθεί ένα νούμερο πωλήσεων 100.000 το χρόνο, έναντι 20.000/έτος του προηγούμενου μοντέλου.
dc100concept

Advertisement
Advertisement

Στη γκάμα της μάρκας, το νέο Defender θα τοποθετηθεί πάνω από το Land Rover Discovery και κάτω από το πολυτελές Range Rover. Για να καταφέρει μάλιστα να επιτύχει υψηλότερες πωλήσεις, το νέο μοντέλο δεν θα είναι τόσο σκληροτράχηλο και ειδικό όσο το προηγούμενο.Land-Rover-DC100-concept

Κάτω από το καπό της νέας γενιάς του Defender θα έχουμε τα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζουν το Discovery. Έτσι, μεταξύ άλλων, θα δούμε τον 4κύλινδρο Td4 diesel της σειράς Ingenium με 180 άλογα ισχύος στα 2,0 λίτρα & τον Sd4 twin-turbo diesel των 240 ίππων με 500 Nm ροπής. Διαθέσιμος θα είναι και ο 6κύλινδρος diesel Td6 των 258 ίππων με 600 Nm ροπής. Στους βενζινοκινητήρες, μοναδική επιλογή θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 των 340 ίππων.