Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

20 χρόνια παρουσίας της Mercedes στα SUV

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

20 χρόνια παρουσίας της Mercedes στα SUV

ΝΕΑ

20 χρόνια παρουσίας της Mercedes στα SUV

ΝΕΑ

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που η Mercedes-Benz παρουσίασε την M-Class στην Τασκαλούζα της Αλαμπάμα. Ακολουθώντας τα ίχνη της G-Class, ο πρόδρομος της σημερινής GLE σηματοδότησε με μεγάλη επιτυχία την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των Sport Utility Vehicle (SUV).

Advertisement
Advertisement


Ταυτόχρονα, τα δύο οχήματα αποτέλεσαν τη βάση για το σημερινό, εκτενές χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία της αγοράς, το οποίο εκτός από τις G-Class και GLE περιλαμβάνει επίσης τις GLA, GLC και GLS. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του concept καθορίστηκαν το 1993. Τρία χρόνια αργότερα, η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο «AAVision» στην Έκθεση Αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής (NAIAS) στο Ντιτρόιτ. Η ονομασία του concept car παρέπεμπε στην κατηγορία των οχημάτων «All Activity Vehicles» (AAV), τα οποία αργότερα έγιναν ευρέως γνωστά ως «Sport Utility Vehicles» (SUV).

Το Μάιο του 1997, πριν από 20 χρόνια, η  Mercedes-Benz M-Class, σειρά μοντέλου W 163,  έκανε την πρεμιέρα της. Αυτό το SUV με εκτός δρόμου δυνατότητες συνδύαζε τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων: η τετρακίνηση, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ο γενναιόδωρος εσωτερικός χώρος αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά των κλασικών off-road οχημάτων. Παράλληλα, προσέφερε εξαιρετική οδηγική άνεση ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες δρόμου, ένα άκρως πολυμορφικό εσωτερικό και αρμονική σχεδίαση.

Αρχικά, η ML 320 ήταν διαθέσιμη μόνο στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι Ευρωπαίοι πελάτες είχαν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν την M-Class από το Μάρτιο του 1998. Εκτός από τον κινητήρα V6 ισχύος 160 kW (218 hp), σύντομα διατέθηκε και ένα δεύτερο μοντέλο, η ML 230 με τετρακύλινδρο κινητήρα ισχύος 110 kW (150 hp). Η πρώτη M-Class ήταν διαθέσιμη σε εκδόσεις που κυμαίνονται από την ML 270 CDI (120 kW/163 hp) μέχρι την ML 55 AMG (255 kW/347 hp).

Advertisement
Advertisement