Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

0-100 κάτω από 2” υπόσχεται το Rimac C_Two

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0-100 κάτω από 2” υπόσχεται το Rimac C_Two

ΝΕΑ

0-100 κάτω από 2” υπόσχεται το Rimac C_Two

ΝΕΑ

Το δεύτερο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Rimac, παρουσιάστηκε στη Γενεύη και «υπόσχεται» πολλά g. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το C_Two φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το είχε υποσχεθεί η εταιρεία από την Κροατία, πως το επόμενο μοντέλο μετά το Concept One που θα παρουσίαζε θα ήταν ακόμα πιο δυνατό και πιο γρήγορο από το πρώτο. Η συνολική ισχύς που αποδίδουν οι ηλεκτροκινητήρες του C_Two (όπως λέγεται το δεύτερο μοντέλο της Rimac) είναι 1.914 άλογα και… 235 kgm ροπής!

Rimac_c_two_boi-640b

Το αποτέλεσμα των παραπάνω αριθμών, σε συνδυασμό με την κορυφαία αεροδυναμική του μοντέλου, είναι η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 1,85 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Rimac_c_two_boi-530

Όπως συμβαίνει και στο πρώτο μοντέλο της Rimac, ο κάθε τροχός έχει το δικό του κινητήρα. Οι εμπρός τροχοί έχουν μια σχέση μετάδοσης, ενώ οι πίσω έχουν κιβώτιο με δύο σχέσεις. Η κατανομή της ροπής ανά τροχό προκύπτει ηλεκτρονικά είτε αυτόματα, είτε με τον οδηγό να ορίζει πως θέλει να γίνεται η κατανομή ανά τροχό! Η αυτονομία του C_Two είναι σύμφωνα με τη Rimac, 650 χιλιόμετρα. Η εταιρεία υποστηρίζει πως το νέο της μοντέλο είναι Level 4 σε ότι αφορά τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης και έχει ορίσει την παραγωγή του στα 150 κομμάτια μόνο.

Advertisement

Rimac_c_two_boi-640