Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει προοπτική για ανοικτό cee’d GT;

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπάρχει προοπτική για ανοικτό cee’d GT;

ΝΕΑ

Υπάρχει προοπτική για ανοικτό cee’d GT;

ΝΕΑ

Η «φωτιά» από την απόφαση της Kia να κυκλοφορήσει τη sport έκδοση του νέου cee’d φαίνεται ότι δεν θα σβήσει εύκολα. Και αυτό διότι φουντώνουν οι φήμες και για ανοικτή έκδοση του GT, πέρα δηλαδή από το τρίθυρο pro_cee’d και το πεντάθυρο cee’d.

Advertisement
Advertisement

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα σκίτσο που απεικονίζει ένα τέτοιο cabrio. Οι πληροφορίες όμως το θέλουν να είναι αποτέλεσμα… πρωτοβουλίας ιδιώτη και να μην προέρχεται από το σχεδιαστικό τμήμα της κορεάτικης μάρκας. Το υψηλό κόστος εξέλιξης ενός τέτοιου μοντέλου θα οδηγούσε σε αντίστοιχο κόστος αγοράς, οπότε θα περιοριζόταν το ενδιαφέρον του κοινού.

Αν πάντως βλέπαμε κάποια στιγμή (όχι πριν το 2015) το cabrio cee’d GT στους δρόμους, το πιθανότερο είναι να είχε κάτω από το καπό του τον 1.6 turbo ισχύος 204 PS και 27 kgm ροπής. Τον ίδιο κινητήρα δηλαδή που θα εξοπλίσει τα άλλα δύο αμαξώματα.

Τα cee’d και pro_cee’d GT χρειάζονται 7,7 sec για να επιταχύνουν στα 100 km/h και φθάνουν σε τελική ταχύτητα τα 230 km/h. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ο κινητήρας καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 7,4 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 171 g. CO2 ανά km.[nggallery id=2666]

Advertisement
Advertisement