Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Venom GT (video)!

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Venom GT (video)!

ΝΕΑ

Ρεκόρ Γκίνες για τη Venom GT (video)!

ΝΕΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης στα 300 χιλιόμετρα την ώρα από στάση πέτυχε η Hennessey Venom GT! Με τον Τζον Κιούβιτζ να το… σανιδώνει στον αεροδιάδρομο του Έλινγκτον στο Χιούστον του Τέξας (αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται κι από τη NASA), επιτεύχθηκε ο εντυπωσιακός χρόνος των 13.63 δευτερολέπτων που αποτελεί ρεκόρ Γκίνες για διθέσιο αυτοκίνητο παραγωγής!

Advertisement
Advertisement

Το μόνο που χρειάστηκε, ήταν τα 1244 άλογα που βγάζει ο 7λιτρος αναβαθμισμένος LS9. Ο V8 δηλαδή κινητήρας που φορά και η Chevrolet Corvette ZR1, που με τις επεμβάσεις της Hennessey (αυξημένη χωρητικότητα και twin-turbo) και χάρη στην αναλογία βάρους/ίππων στο εντυπωσιακό 1 προς 1, εκτοξεύει τη Venom GT.

Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επίδοση προέκυψε βάσει… μέσου όρου αφού το σπορ διθέσιο που είναι βασισμένο σε μία Lotus Elise, έκανε δύο προσπάθειες προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στη πρώτη, με ούριο άνεμο της τάξης των 6.4 km/h επιτεύχθηκε επίδοση της τάξης των 13.18 δευτερολέπτων! Στη δεύτερη, με μετωπικό άνεμο της τάξης των 9.7 km/h τα 0-300 ήρθαν σε 14.08 δευτερόλεπτα. Έτσι προέκυψε ο μέσος όρος των 13.63 δευτερολέπτων.

Οι Τεξανοί σκοπεύουν να κατασκευάσουν 29 Venom GT, με τις παραγγελίες να φτάνουν ήδη σε διψήφιο νούμερο.
[nggallery id=1569]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement