Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο στο NewsAuto: Το 5θυρο cee’d GT!

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο στο NewsAuto: Το 5θυρο cee’d GT!

ΝΕΑ

Μόνο στο NewsAuto: Το 5θυρο cee’d GT!

ΝΕΑ

Βρήκαμε τις πρώτες φωτογραφίες του καυτού hatch της Kia με το πεντάθυρo αμάξωμα, που συνδυάζει τις επιδόσεις με την πρακτικότητα. Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται το πίσω μέρος του cee’d GT, με το διαχύτη και τη διπλή οβάλ απόληξη της εξάτμισης. To αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, χωρίς ίχνος καμουφλάζ, ενώ φέρει και πινακίδες. Η πρεμιέρα για το κοινό τόσο του 5θυρου όσο και του 3θυρου pro_cee’d GT θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

Την κίνηση χαρίζει ο 1.6 GDI με turbo, με την ισχύ του να ανεβαίνει στα 204 PS και τη μέγιστη τιμή της ροπής στα 27 kgm (διαθέσιμη από τις 1.750 έως τις 4.500 rpm). Η κίνηση θα περνά στον εμπρός άξονα μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Στόχος της Kia είναι η διαδικασία 0-100 km/h να διαρκεί 7,9 sec. Πέρα από τις αισθητικές διαφορές, επεμβάσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω), για περιορισμό των κλίσεων στις στροφές και πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Οι τροχοί των 18 ιντσών θα πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 225/40, ενώ το σύστημα πέδησης θα περιλαμβάνει δίσκους 300 mm εμπρός και 262 mm πίσω (οι εμπρός αεριζόμενοι).

Η παραγωγή των δύο αμαξωμάτων θα αρχίσει στο εργοστάσιο της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας, τον ερχόμενο Μάιο, με την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη να τοποθετείται χρονικά στις αρχές του καλοκαιριού.[nggallery id=1677]