Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τιμή ρεκόρ για το Rolex Paul Newman…

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τιμή ρεκόρ για το Rolex Paul Newman…

Men + Speed

Τιμή ρεκόρ για το Rolex Paul Newman…

Men + Speed

Ο Paul Newman με τα πολυάριθμα βραβεία για το έργο του, όπως Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Βραβείο SAG, BAFTA και Emmy, ότι κατείχε είναι πλόεν στην κυριολεξία… χρυσός.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Αυτό αποδεικνύεται και από την τελευταία δημοπρασία που έγινε και πωλήθηκε το ρολόι του έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων μετά από μία 12λεπτη διεκδίκηση. Η δημοπρασία έγινε στη Νέα Υόρκη στη δημοπρασία «Winning Icons – Legendary Watches of the 20th Century» του οίκου Philips.

Το Rolex Daytona έχει λευκό καντράν με κόκκινο περίγραμμα και τρία μαύρα παράθυρα, και φέρει στο πίσω μέρος της κάσας την εγχάρακτη επιγραφή «DRIVE CAREFULLY ME» και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Advertisement
Advertisement

paul-newman-rolex-watch-auction-a640

Το ρολόι έκανε το γύρο του κόσμου στον καρπό του ηθοποιού και εμφανίστηκε σε αφίσες, περιοδικά και ντοκιμαντέρ. Ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί του που το συγκεκριμένο μοντέλο άρχισε να αποκαλείται με το όνομα του ηθοποιού.

Το Rolex αυτό βέβαια να πούμε ότι δόθηκε στον Newman ως δώρο από την σύζυγό του Joanne Woodward, η οποία ήταν κι αυτή ηθοποιός. Πλέον όμως το είχε στην κατοχή του ο James Cox, ένας πρώην φίλο της κόρης του Νιούμαν, που του το είχε δώσει ο ίδιος ο ηθοποιός το 1984.

Advertisement

Ο οίκος Philips αποφάσισε να κρατήσει κρυφό το όνομα του αγοραστή, λέγοντας μόνο ότι ήταν μέσω τηλεφώνου.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα Patek Philippe που είχε πωληθεί για 11,1 εκατ. δολάρια.

Advertisement

paul-newman-rolex-watch-auction-800 paul-newman-rolex-watch-auction-b640