Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στο Instagram

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στο Instagram

Men + Speed

Τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στο Instagram

Men + Speed

Ποια κλασικά μοντέλα ξεχωρίζουν στην κοινότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και πιο συγκεκριμένα στο Instagram, όσον αφορά την δημοτικότητα; Πρόσφατα διεξήχθη μία μελέτη σε συνεργασία με το AutoNation, η οποία εξέτασε πάνω από 198.000 δημοσιεύσεις στο Instagram. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος της έρευνας ήταν να ψάξει για τα hashtag #ClassicCar και #CarShow προκειμένου να προσδιορίσει ποια μοντέλα έχουν τις περισσότερες αναφορές. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αναφέρεται σε συγκεκριμένα μοντέλα και τη χρονιά τους και ποιο είναι το πιο δημοφιλές ανάμεσα στους χρήστες του Instagram. Τα παρακάτω κλασικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 είναι στην κορυφή, και ακολουθούν αυτά της δεκαετίας του ’70 και στη συνέχεια τα του ‘60.

Τη δεκαετία του 1960 είδαμε την εισαγωγή της Mustang και του Charger στην αμερικανική αγορά, καθώς μεταπηδά από σπορ σε muscle αυτοκίνητα. Όσο για τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘70, είναι νούμερο ένα το Impala και το Chevelle αντίστοιχα.

Τελευταίο υπάρχει μια κατάταξη σχετικά με το χρώμα. Όσον αφορά λοιπόν τα χρώματα, η Chevrolet βρέθηκε να αναφέρεται σε αυτήν το 73% των post στο χρώμα πορτοκαλί, το 63% στο χρυσό και το 52% στο πράσινο. Από την άλλη πλευρά, χρώματα όπως το μαύρο, μπλε, κίτρινο και λευκό σχετίζονται με τη Ford.

Advertisement
Advertisement

Παρακάτω θα δείτε με γραφικές αναπαραστάσεις τι είναι πρώτο στην προτίμηση του κοινού.

study-most-popular-classic-cars-640
study-most-popular-classic-cars-ψ640
study-most-popular-classic-cars-b640