Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Συμφωνία NASA και Uber για ιπτάμενα ταξί

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμφωνία NASA και Uber για ιπτάμενα ταξί

Men + Speed

Συμφωνία NASA και Uber για ιπτάμενα ταξί

Men + Speed

Την ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά διώχνει την Uber απο την Ελλάδα, η NASA θα συνεργαστεί μαζί της για κάτι ιδιαίτερα μεγάλο και δαπανηρό…

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Η Uber λοιπόν παρουσίασε την ιδέα της για ένα ταξί, μια μηχανή που σχεδιάστηκε μαζί με τα αεροσκάφη Embraer και Pipistrel. Ονομάζεται Uber Elevate, το οποίο θυμίζει ελικόπτερο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει ένα από τα πρώτα ταξί που θα πετάει.

Μια μέρα μετά την παρουσίαση της εταιρείας Elevate, η NASA ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία διαστήματος με την Uber για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα για τις μελλοντικές αεροπορικές μεταφορές σε κατοικημένες περιοχές. Η συμφωνία μεταξύ των δύο θα προχωρήσει με τον υπολογισμό του εναέριου χώρου για τη μοντελοποίηση και την προσομοίωση σε υπολογιστές για να εκτιμήσει τις επιπτώσεις των μικρών αεροσκαφών σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικοιμένες.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, η NASA θα χρησιμοποιήσει τα σχέδια της Uber για την υλοποίηση ενός δικτύου αστικής αεροπορικής οδικής κυκλοφορίας για να προσομοιώσει την επίδρασή της στους δρόμους του Ντάλας.

«Η NASA είναι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την Uber, για να εντοπίσει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά UAM και να διερευνήσει τις απαιτούμενες ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Διεύθυνσης Αποστολών Ερευνών Αεροναυτικής της NASA, Jaiwon Shin. Επίσης, συμπλήρωσε: «Η αστική αεροπορική κινητικότητα θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι, αλλά και όσον αφορά τα φορτία στις πόλεις μας και να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο ζωής μας, όπως έχει γίνει με τα smartphone».

nasa-uber-fly-taxis-b640

Advertisement

Εκτός από την Uber, υπάρχουν μερικές άλλες εταιρείες που προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτή την ιδέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Καμία από αυτές δεν κατάφερε να «κέρδισε» το ενδιαφέρον της NASA.

Η Uber δεν θα πουλήσει τα ιπτάμενα οχήματά της, αλλά μάλλον θα τα χρησιμοποίησε όπως τα οδικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες δεν θα πρέπει να μάθουν να πετούν, να πάρουν άδειες ή να πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό για να αποκτήσουν ένα Elevate.

Advertisement

nasa-uber-fly-taxis-640