Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Σε δημοπρασία σπάνια Ferrari (vid)

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία σπάνια Ferrari (vid)

Men + Speed

Σε δημοπρασία σπάνια Ferrari (vid)

Men + Speed

Πρόκειται για μία από τις 13 Ferrari 166 MM Spider που έχουν κατασκευαστεί και αυτή τη στιγμή είναι στο σφυρί. Θα τη δούμε στην επερχόμενη δημοπρασία της RM Sotheby στο Παρίσι στις 7 Φεβρουαρίου. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Συμμετείχε τόσο στο Mille Miglia του 1953 και του 1954 όσο και σε άλλους αγώνες σε όλο τον κόσμο. Είναι το πέμπτο από τα 13 που κατασκευάστηκαν και διαθέτει μοναδικό αμάξωμα Spider.

Μετά την «αγωνιστική» του καριέρα, η Ferrari 166 MM Spider βρέθηκε στην Καλιφόρνια όπου πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Racers» του 1955. Έχει αλλάξει πολά χέρια και έχει ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στη Μασαχουσέτη και πίσω, πριν τελικά βρει μια πιο μόνιμη κατοικία στο Κοννέκτικατ.

Κάθε ιδιοκτήτης έχει φροντίσει να διατηρήσει σχεδόν όλα τα αρχικά εξαρτήματα. Ο αρχικός V12 κινητήρας είχε υποστεί πλήρη ανακατασκευή. Επίσης, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αναβαθμισμένο.

Advertisement
Advertisement

Στη δημοπρασία η Ferrari 166 MM Spider αναμένεται να φτάσει τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο.

ferrari-166-mm-spider-a640 ferrari-166-mm-spider-b640